Menu
Джерело: stocksnap.io

Від 6 місяців і старше — які молочні продукти варто давати у вигляді прикорму маленьким дітям

Згідно з рекомендаціями ВООЗ, кращим продуктом харчування для дітей до 6 місяців є материнське грудне молоко.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

З шестимісячного віку можна поступово вводити прикорм: каші, пюре, овочеві суміші, і, звичайно ж, молочні продукти, адже це одне з основних джерел кальцію, а також багатьох вітамінів.

У цій статті ми розповімо про молочні продукти, які можна давати маленьким дітям в якості прикорму.

Молочний прикорм для немовлят

Що потрібно знати про молочний прикорм для дітей

Молоко, куплене на ринку може бути джерелом інфекційних захворювань і величезної кількості шкідливих бактерій. Корова може бути заражена, а гігієнічні норми під час доїння і розливу могли неодноразово порушуватися.

• Дитячі молочні продукти від виробника ідеально відповідають потребам маленьких діток. А необроблене молоко, навпаки, не адаптовано до потреб дитячого організму — наприклад, в ньому міститься дуже високий рівень натрію і білка.

• У ранньому дитячому віці важливо не стільки те, як багато молочних продуктів ви даєте дитині, але і те, наскільки ці продукти збалансовані за мінеральним складом і відповідають потребам дитячого організму. Наприклад, засвоєння кальцію безпосередньо пов'язано з наявністю інших вітамінів і мінералів. У той же час, якщо давати малюкові багато молока або кефіру, це может призвезти до перевантаження молочним білком.

На щастя для нинішніх мам і татусів, якщо порівнювати з радянським часом, то сучасні виробники молочних продуктів пішли далеко вперед.

• По-перше, сучасні дитячі каші і сирки виготовляються з урахуванням всіх вимог і норм. Особливо варто звернути увагу на виробників, які експортують продукцію до країн ЄС. Те, що продукція підприємства допущена на експорт в Європу, говорить про високу якість і безпеку.

• По-друге, дитячі продукти виробляються з урахуванням потреб дитячого організму. В процесі розробки вони проходять дослідження в інституті гігієни та медичної екології ім. О. М. Марзєєва Національної Академії Медичних наук України, і тільки після цього рекомендуються до виробництва.

• По-третє, для молодих батьків дитяче молочне харчування — це спосіб заощадити час і сили, при цьому забезпечити дитину всім необхідним для повноцінного харчування та розвитку.

Молочний прикорм для немовлят

Дитяче харчування для різних вікових груп

Отже, які молочні продукти можна давати діткам в якості прикорму? Залежить від віку та вподобань дитини.

6 місяців

• З шестимісячного віку можна починати вводити в раціон готові молочні каші. Плюс таких каш в тому, що їх не потрібно готувати — просто відкрити і дати дитині. Молоді батьки, змучені багатомісячним недосипанням, оцінять цю перевагу. При виборі каш враховуйте, що багаті глютеном каші (вівсянка, манка), маленькій дитині потрібно давати з великою обережністю, так як глютен може викликати проблеми з кишечником. 

• З 6 місяців для харчування і прикорму можна починати давати дитині кисломолочний сир «дитячих» торгових марок. Важливо, щоб дитячий сирок (як і інша дитяча продукція) виготовлявся на обладнанні закритого циклу — тобто на такому, де втручання людини мінімальне.

• Також з цього віку можна давати малюкові сиркові пасти з фруктово-овочевими наповнювачами. Бажано, щоб фрукти і овочі були «рідними» для України - чорниця, яблуко, персик, морква, кавун, інші. Виняток становить банан — по-перше, цей фрукт не викликає алергії, а по-друге, відмінно підходить в якості першого прикорму малюків. Бажано, щоб сиркова паста була виготовлена ​​на основі фруктози (для її засвоєння не потрібен інсулін), без сахарози.

8 місяців

З восьмимісячного віку молочні продукти, які можна давати малюку, стають різноманітнішими — тепер в раціон можна вводити кефір, йогурти, закваску.

• Кефір і закваску важливо давати саме «дитячі», так як це адаптовані продукти, а «дорослий» кефір може не підійти дитині. Кефір і закваску потрібно вводити в якості прикорму після того, як малюк познайомився з кашами, сиром та іншою дитячою їжею. В ідеалі, ці продукти збагачені вітамінами (A, D, E). Важливо розуміти, хто кефір і закваска — це кардинально різні продукти, з різним вмістом молочних мікроорганізмів і різними смаковими якостями.

• З 8 місяців можна вводити фруктово-овочеві йогурти для дітей. Як і з сирковими пастами, бажано, щоб фрукти і овочі були «рідними» для України — чорниця, малина, яблуко, персик, морква, кавун (банан - виняток).

9 місяців

• З дев'ятимісячного віку дітям рекомендується ультрапастеризоване молоко, випущене спеціально для дітей. Таке молоко може зберігатися від 10 днів (у пляшці) до 90 днів (у пакуванні Tetra Pak) , зберігаючи при цьому всі корисні вітаміни та мікроелементи. Цікавий факт: для ультрапастеризації може використовуватися тільки молоко дуже високої якості, інакше воно просто не пройде процес високотермічної обробки. Тому, щоб випускати ультрапастеризоване молоко, підприємство повинно дуже уважно підходити до відбору постачальників— працювати з надійними постачальниками-фермами, а не з населенням, у якого якість сировини значно нижча.

При введенні прикорму в першу чергу необхідно слідувати рекомендаціям педіатрів. Але також важливо дотримуватися і рекомендацій виробників, зазначених на етикетці, і спостерігати за реакцією малюка на кожен новий продукт. На етикетці має бути зазначено «без барвників, без консервантів, без ГМО», для йогуртів і сиркових паст — «не містить сахарози». При виборі молочних каш зверніть увагу на вміст глютену. Також врахуйте, що продукти дитячого харчування потрібно вживати відразу після відкриття, використовувати залишки продукту при наступному годуванні — недопустимо.

ТМ «Яготинське для дітей» випустила на ринок новий продукт - готові молочні каші: молочно-рисову, молочно-пшеничну та молочно-гречану.
Цей новий продукт стане незамінним помічником для батьків, адже молочні каші повністю готові до вживання. Саме тому, вони дадуть змогу батькам витратити свій час не на готування їжі для малюка, а на улюблену справу. 

 

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття