Menu
Вечеря з тропічними нотками — як приготувати куряче філе у вершково-манговому соусі

Вечеря з тропічними нотками — як приготувати куряче філе у вершково-манговому соусі

Філе у вершково-манговому соусі — це доволі нестандартна й цікава, проте у поєднанні з хорошим гарніром — ситна й корисна страва, яку варто спробувати приготувати.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Тропічні фрукти, як не дивно, просто відмінно поєднуються з м’ясом, і тут можна фантазувати без обмежень, винаходячи все нові екзотичні комбінації та смаки. Філе у вершково-манговому соусі — це доволі нестандартна й цікава, проте у поєднанні з хорошим гарніром — ситна й корисна страва, яку варто спробувати приготувати.

Манго — універсальний фрукт, оскільки його давно використовують у різних кухнях світу, готуючи з ним як гарячі страви, так і закуски, салати й десерти.
На полицях наших супермаркетів манго можна побачити досить часто, і хоч ціна його подекуди кусається, час від часу побалувати себе цим солодким тропічним фруктом таки варто, адже він надзвичайно вітамінізований (вітаміни К, В, А, РР, С і Е), містить мальтозу та фруктозу, які стимулюють мозкову діяльність, багато антиоксидантів, кальцій, калій, магній, цинк і ще половину таблиці Менделеєва. Так, манго регулює діяльність травної, нервової та м’язової систем, покращує зір, стан шкіри, захищає від атеросклерозу, онкологічних утворень та ожиріння.

Читайте також: Смачно та оригінально — що приготувати з айвою

Отже, з користю та необхідністю вживати манго у їжу ми розібралися, тепер головне — навчитися правильно його обирати: у стиглого манго досить яскраве забарвлення (палітра кольорів тут може коливатися від зеленого до яскраво-помаранчевого, це залежить від сорту манго), він буде пружним на дотик та матиме гладку шкірку. Якщо шкірка трохи зморшкувата, це означає, що фрукт перетримали на полиці, проте він також може бути дуже солодким!
До слова, купити манго можна одразу в пюре, тільки стежте, щоб воно не було зацукрене, особливо — якщо стежите за фігурою.

Айвa

Намагайтесь не брати твердих недозрілих плодів, проте, якщо така прикрість якимось чином із вами трапилася — не засмучуйтесь, манго можна змусити дозрівати трішки швидше деякими секретними хитрощами: покладіть манго у ємність з сухим рисом так, щоб рис на 60-70% вкривав плід, і цю ємність заховайте в якесь темне місце. За добу-дві він повністю дозріє! А якщо біля мисочки з рисом покласти ще й банан — процес помітно пришвидшиться.

Готуємо куряче філе у вершково-манговому соусі

Необхідні інгредієнти:

  • філе курки (або індички) 400 г
  • одне спіле манго
  • вершки 15% 70-80 мл
  • долька часнику
  • базилік сухий
  • карі
  • сіль за смаком
  • кокосова олія нерафінована

Кокосову олію, звісно, можна замінити іншою, проте саме з нею буде той неповторний тропічний аромат і присмак, а головне — при смаженні вона не руйнується, утворюючи вільні радикали, і таким чином воно ніяк не нашкодить вашому здоров’ю!

Вершки

Приготування:

На кількох крапельках кокосової олії обсмажте на пательні часник, буквально до відчутного апетитного аромату. Філе наріжте дрібними шматочками і перемістіть на пательню до часнику, додайте близько 50 мл води, половину вершків, сіль, спеції, перемішайте та залишіть під кришкою тушкуватися (час від часу зазирайте, за необхідності — підливайте трішки води). Тим часом відділіть у манго м’якоть від кісточки, і змішайте в блендері цю м’якоть з рештою вершків до однорідності, а далі — залийте соусом філе і залиште тушкуватися до повної готовності.

Подавати на стіл можна як окремою стравою, так і з гарніром. Найкраще смакуватиме з рисом та макаронами.

Взагалі, складно описати кількома словами той фантастичний аромат, яким наповниться ваша кухня, та ми переконані, ви будете від нього у захваті! Смачного!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття