У чому користь чорної смородини і що з нею приготувати — смачні рецепти
У чому користь чорної смородини і що з нею приготувати — смачні рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Чорна смородина — не тільки смачна, але і дуже корисна ягода. Завдяки таким властивостям, чорну смородину вживають не тільки в кулінарії, але й в медицині. У ягоді містяться вітаміни А, Е, B1, B2, B5, B6, С. Чорна смородина здатна відновити сили організму після перенесених захворювань і підвищити імунітет.
Пропонуємо кілька смачних і корисних рецептів десерту із чорної смородини.
Морозиво зі смородини і сметани — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 300 г чорної смородини
- 300 г сметани
- 5 ст. л. цукру
Добре промийте ягоди і обдайте окропом, щоб вони пустили більше соку. Потім подрібніть її за допомогою блендера. Якщо хочете отримати чисте ягідне пюре, то пропустіть масу через сито.
Додайте сметану, цукор і добре перемішайте. Потім перелийте отриману масу у формочки для морозива і вставте палички. Відправте форми в морозилку на 3-4 години.
Готове морозиво занурте в гарячу воду на кілька секунд.
Готово!
Мафіни з морквою і чорною смородиною — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 100 г пшеничного борошна
- 100 г толокна
- 3 курячих яйця
- 100 г цукру
- 2 ст. л. меду
- 150 г рослинної олії
- 3 моркви
- 1/2 ч. л. солі
- 2 ч. л. розпушувача
- 1,5 склянки смородини
- 100 г гречаного борошна
- Кориця — до смаку
Візьміть невелику ємність і з'єднайте в ній всі види борошна, корицю, сіль і розпушувач.
В окремій ємності з'єднайте яйця, цукор, мед і рослинну олію. Добре перемішайте масу.
Очистіть і натріть моркву. Потім перемішайте борошняну і яєчну суміші і додайте моркву з ягодами.
Візьміть форми для випічки, викладіть тісто і відправте кекси в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Готово!
Крем з чорної смородини — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 300 г свіжої чорної смородини
- Цедра і сік половини лимона
- 50 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 2 яйця
Перекладіть ягоди в каструлю і додайте 2 ст. л. води. Варіть смородину на повільному вогні протягом 5-10 хвилин. Потім додайте до них цукор, масло, лимонний сік і цедру. Перемішайте масу, поки не розчиниться цукор.
Яйця злегка збийте і додайте в каструлю. Продовжуйте варити крем протягом 30-35 хвилин. При цьому постійно помішуйте масу.
Готовий крем можна зберігати в холодильнику до 2 тижнів або заморозити.
Готово!
Читайте також: У чому користь червоної смородини і що з нею приготувати — смачні рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність. Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття