Menu
ТОП-5 солодощів, які не зашкодять фігурі

ТОП-5 солодощів, які не зашкодять фігурі

У цій статті ми підібрали ласощі, які можна споживати навіть під час дієти.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Дієта – це не вирок, щоб відмовлятися від солодкого. Існує безліч продуктів, які не тільки заміняють висококалорійні солодощі, але й приносять велику користь. У цій статті ми підібрали ласощі, які можна споживати навіть під час дієти.

1. Мед

Мед

Такий мед обов'язково повинен вироблятися в екологічно чистих районах. Також важливо правильно його зберігати (оптимальний термін зберігання – один рік). Мед калорійніший за цукор (в 1 ч. л. цукру – 40 ккал, а в 1 ч. меду – 45 ккал), але мед несе в собі набагато більше корисних речовин, ніж цукор. Це кальцій, магній, натрій, йод, залізо, ферменти, вітаміни К, Е, РР, В2, В6, С, Н, пантотенова кислота, фолієва кислота – всі вони дуже важливі для нашого організму.

По своїм властивостям темний мед більш цінний, ніж світлий. Щоб дізнатися, як визначити чи якісний мед – наберіть його в ложку, підніміть та спостерігайте за тим, як він буде стікати. Якщо мед стікає рівномірно – він хороший. Якщо переривчастими та рідкими капельками – продукт ненатуральний. В день рекомендується використовувати не більше двох столових ложок.
Корисні рецепти на основі меду – в статті Дієта для ласунів — як схуднути на молоці та меді

2. Натуральный мармелад, зефір, пастила і желе.

Желе

У цих продуктах міститься пектин. Він допомагає організму позбавитися від шкідливих токсичних речовин та нормалізує обмін холестерину. При покупці такого продукту звертайте увагу на наявність в ньому пектину, а також – желатину. Він в свою чергу корисний для суглобово-зв'язкового апарату. Зефір, мармелад і пастила на основі агар-агар сприяє нормалізації роботи кишечника. Ви можете самостійно приготувати низькокалорійні фруктово-ягідні десерти з використанням желатину. А щоб урізноманітнити свій раціон – пропонуємо смачний молочний мармелад. Візьміть інгредієнти:

  • вода – 40 мл
  • желатин – 15 г
  • молоко – 200 мл

Молоко

  • цукор – 10 г
  • ванілін – 5 г

Змішайте всі інгредієнти і розлийте по формах. Потім відправте в холодильник на пів години і готово. Приємного апетиту!

3. Сухофрукти

Сухофрукти

Завдяки своєму солодкому смаку цей продукт з легкістю замінює калорійні тортики або тістечка. У них міститься кальцій для краси і здоров'я волосся, шкіри, нігтів, а також – калій і магній, які сприятливо впливають на серцево-судинну та нервову системи. Це, скоріше за все, смачна «таблетка», створена самою природою.

 

4. Чорний гіркий шоколад

Чорний гіркий шоколад

Чорний гіркий шоколад багатий магнієм, фосфором та калієм, які корисні для нервової системи і покращують роботу мозку. Також він допомагає знизити кров'яний тиск завдяки наявності в какао-бобах флаваноїдов – природних антиоксидантів, які наш організм не може виробляти самостійно. І, звичайно ж, шоколад підвищує працездатність та фізичну активність людини завдяки кофеїну та теоброміну.

Ви можете самі приготувати корисний шоколад, який підійде навіть діткам. Головне, щоб в його основі завжди були такі продукти:

  • сире масло какао
  • мелений мигдаль, фісташки або фундук
  • тростинний цукор, сироп агави, виноградний цукор, сироп топінамбура або цукор гур
  • стручкова ваніль
  • сирі какао-боби або кероб

Всі інгредієнти можна варіювати (додати сушені ягоди, насіння льону, лимонний сік) або брати в різних пропорціях, щоб отримати новий смак.
А приготувати шоколад дуже просто. На водяній бані розтопіть сире масло какао. Тим часом перетріть в кавомолці сирі боби какао, стручкову ваніль, корицю, льон, кунжут, горіхи. Цю суміш пересипте до розтопленого масла, залиште трішки охолонути і додайте інгредієнт, який і добавить солоду вашому шоколаду (наприклад, цукор гур, тростинний цукор або мед – за бажанням). Ретельно перемішайте і вилийте суміш у силіконові формочки. Залиште в холодильнику, поки шоколад не застигне. Готово!
Читайте також: День шоколаду — 20 фактів про шоколад та 3 смачних шоколадних рецепти

5. Вагасі

Вагасі – традиційні японські солодощі. Цей продукт не такий солодкий, ніж звичні нам ласощі, оскільки в ньому майже немає цукру. Для його приготування використовують натуральні інгредієнти: червону квасолю, рис, адзукі (екзотична квасоля), батат (солодка картопля), сухофрукти, каштани, гарбуз, шіроан (паста з білої квасолі), чай та різні трави.

Васаги

Всіма перерахованими продуктами не варто зловживати. Бажано споживати їх в першій половині дня (наприклад, до обіду), щоб отримати максимальну користь і не боятися за зайві кілограми.

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття