ТОП-7 корисних продуктів для шлунку
Щоб попередити захворювання шлункового-кишкового тракту, пропонуємо вам дізнатися, які продукти сприятливо впливають на роботу життєво важливого органу.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Здоров'я нашого шлунку вимагає делікатного поводження і пильної уваги. Адже існують безліч факторів, які порушують правильну роботу шлунку: стреси, неправильне харчування, алкоголь, паління, прийом лікарських препаратів. Щоб попередити захворювання шлункового-кишкового тракту, пропонуємо вам дізнатися, які продукти сприятливо впливають на роботу життєво важливого органу.
Також важливо пам'ятати, що ні в якому разі не варто займатися самолікуванням і обов'язково потрібно проконсультуватися з лікарями.
1. Вівсяні висівки
Вівсяні висівки не містять в собі швидких вуглеводів, мають велику кількість протеїнів і біологічних активних компонентів, які забезпечують організм поживними речовинами. Користь цього продукту полягає в тому, що вони:
- Знижують вагу. З його допомогою можна контролювати апетит, оскілки висівки швидко насичують організм і не дадуть переїсти.
Уповільнюють всмоктування цукру. Цей продукт продається як товар для діабетиків, оскільки він стабілізує рівень глюкози в крові.
- Знижують рівень холестерину. Все завдяки розчинним волокнам, які містяться у висівках. При з'єднанні води з оболонкою утворюється маса, яка обволікає стінки шлунку і кишечника. Таким чином холестерин потрапляє в кров в меншій кількості.
Але і це ще не все: висівки створюють на поверхні слизової шлунка захисний шар, що перешкоджає проникненню бактерій, в тому числі Хелікобактер пілорі, і сприяють регенерації уражених тканин.
Висівки можуть бути пшеничними, лляними, вівсяними, гречаним або житніми. Ви можете використовувати цей продукт в якості борошна для випічки або вживати їх сирими.
Про те, як смачно та корисно приготувати страви з вівсянкою, – в статті Смачно та корисно — як приготувати фітнес-батончики в домашніх умовах
2. Броколі
Одним з найбільш корисних продуктів є броколі. Корисних і поживних речовин в ній більше, ніж у будь-якій іншій капусті. Броколі може похвалитися вмістом бета-каротину і вітаміну А, які захищають слизову від інфекцій та відновлюють її. Також в складі є вітамін С, завдяки якому виявляється протизапальний ефект і посилюється метаболізм. А справжня рідкість – вітамін U, в свою чергу прискорює загоєння ерозій і виразок, а також нормалізує рівень кислотності в шлунку. Щоб зберегти всі корисні якості цього продукту – найкраще запікайте або варіть на пару.
Більше цікавої інформації читайте в статті Капуста броколі — чим вона корисна та що з нею приготувати
3. Кисломолочні продукти
Для шлунково-кишкового тракту надзвичайно корисні всі кисломолочні продукти: сир, кефір, йогурт, ряжанка та інші. У них містяться мікроорганізми, які нормалізують мікрофлору кишечника і покращують травлення, а також – стимулюють обмін речовин.
Дізнайтесь, які продукти підходять саме вам в статті Кисломолочні продукти — що підходить саме вам
4. Оливкова олія
Оливкова олія також володіє багатьма корисними властивостями і заслужено отримала славу одного з найбільш корисних продуктів. Вона знайшла застосування не тільки в косметології та кулінарії, але і в профілактиці і лікуванні життєво важливого органу – нашого шлунку. Оливкова олія захищає слизову оболонку від утворення виразок і усуває запалення, відновлюючи вражений епітелій. Все це завдяки ліноленової і олеїнової кислотам та вітамінам групи А, D, К і Е. Наш організм легко засвоює оливкову олію, а також цей продукт прискорює метаболізм і знижує апетит.
5. Насіння льону
Важко переоцінити користь льняного насіння. За кількістю жирних кислот омега-3, що необхідні для нормального обміну речовин, – вони лідери. Також насіння льону має слизоутворюючий ефект. Воно огортає слизову шлунку і захищає її від дії соляної кислоти та шкідливих бактерій, а також – виводить з організму шлаки і токсини.
Про те, як правильно вживати насіння льону – в статті Семена льна и их польза – 3 способа правильного употребления
6. Мигдаль
Мигдаль містить в собі ефірні масла, клітковину і деякі глікозиди. Вони стимулюють вироблення корисних бактерій, що прискорюють обмінні процеси, нормалізують рівень кислотності в шлунку і допомагають впоратися з розладами шлунково-кишкового тракту.
7. Імбир
Імбир ще з давніх часів використовується для нормалізації травлення. Він посилює кровообіг, що в свою чергу покращує обмін речовин. Також в складі імбиру присутні ефірні масла і амінокислоти. Вони дуже добре допомагають в боротьбі з Хелікобактер пілорі та іншими патогенними організмами. Крім того, імбир зменшує запалення слизової шлунку та усуває шкідливі бактерії.
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття