Menu
7 сирних страв, які можна приготувати на цих вихідних

7 сирних страв, які можна приготувати на цих вихідних

Яєчня з помідорами та сиром сулугуні, брускета з моцарелою та проволоне, гарячий сендвіч з чеддером та сиром хаварті, вареники з бринзою та зеленню — у цій статті ми зробили добірку сирних страв, які можна приготувати вже на цих вихідних.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сьогодні існують сотні різних видів сиру: м'які та розсільні (такі як моцарела, адигейський, бринза, сулугуні), напівтверді (наприклад, класичний та копчений проволоне), тверді (чеддер, хаварті, гауда).

У цій статті ми зробіли добірку сирних страв, які готуються с різними видами сиру — 7 ідей, що можна приготувати на цих вихідних.

Яєчня з помідорами та сиром сулугуні

Сир сулугуні — м'який розсільний сир, родом з Грузії. Сулугуні — дуже смачний сир, з яким можна приготувати безліч страв: чвіштарі з сулугуні, хачапурі з сулугуні, смажений сулугуні та сирний шашлик з сулугуні, яєчня з сиром сулугуні.
сулугуніЩоб приготувати смачну сирну яєчню, вам знадобиться кілька курячих яєць, кілька скибочок сиру сулугуні, кілька свіжих стиглих помідорів (помідори повинні бути з грядки, вирощені на сонці), зелень, сіль, приправи, рослинна олія для смаження.

Яєчня

Готується така яєчня в середньому 10–15 хвилин, рецепт — у статті Що приготувати з сиром сулугуні — найкращі рецепти

Картопляні зрази з сирною начинкою

Якщо ви любите картопляні зрази та сирні страви, спробуйте приготувати картопляні зрази з сирною начинкою: з кисломолочним сиром та зеленню, з адигейським сиром та підсмаженою морквою, з моцарелою, з сиром сулугуні. Подавати такі зрази можна зі сметаною, ряжанкою, простоквашею або йогуртом без добавок. Смачного!

сметана

Більше — в статті З чим та як приготувати картопляні зрази — найкращі ідеї для начинки

Піца з помідорами та сиром проволоне

Сир проволоне — напівтвердий італійський сир ручної роботи. Проволоне буває звичайний та копчений. З сиром проволоне готують лазанью, касероль, овочеві запіканки, сендвічі, салати з макаронами та інші страви.
проволонеКрім того, з цим оригінальним сиром можна приготувати смачну вегетаріанську піцу. Для цього знадобиться кілька стиглих помідорів (їх потрібно нарізати тонкими скибочками), два зубчики часнику (подрібнити), 6–8 скибочок сиру проволоне, трошки оливкової олії (щоб скропити піцу), чорний перець та базилік. Корж для піци можна купити готовий, а можна приготувати самостійно (наприклад, на молоці або на кефірі).

пица

Рецепт — в статті Як та з чим приготувати піцу — 2 рецепти тіста та 10 ідей для начинки

Гарячий сендвіч з чеддером і сиром хаварті

Якщо нічого складного готувати не хочеться, чому б не зробити на цих вихідних гарячий сендвіч з двома видами сиру? Для цього вам знадобиться білий тостовий хліб, трохи вершкового масла, сир чеддер і сир хаварті.

сир пирятин

Рецепт — в статті Що приготувати з сиром хаварті — найкращі рецепти

Брускета з моцарелою і проволоне

Існує багато видів сендвічів та бутербродів: гарячі бутерброди з плавленим сиром, сендвіч крок-месьє та сендвіч крок-мадам, сендвічі з сиром проволоне, сендвіч Монте-Крісто, вермонтський сендвіч, брускета з овочами та різними видами сиру.
 моцарелаБрускета — це італійська закуска, яка традиційно подається перед основними стравами. Відмінність брускети від бутерброда полягає в тому, що хліб для брускети, як правило, підсмажують на сковороді, на решітці або на грилі. Для приготування брускети беруть різні види сиру (моцарелу, проволоне, кисломолочний сир, сулугуні), овочі, зелень.

Брускета з моцарелою і проволоне

Про те, як і з чим приготувати брускету, читайте в статті Що таке брускета та з чим її готувати — 5 рецептів

Вареники з бринзою, салом та зеленню

Якщо ви любите вареники, то напевно не раз готували вареники з різною начинкою: вареники з картоплею і сиром, вареники із солодким та солоним кисломолочним сиром, вареники з сиром адигейським, вареники з сулугуні, вареники з бринзою та інші.

Вареники

Тісто для вареників можна приготувати молоці (для цього знадобиться борошно, яйце, молоко, цукор, сіль) або на кефірі (борошно, кефір, яйце, цукор, сіль). Для начинки знадобиться бринза, підсмажені шматочки сала, жовток, подрібнена зелень, сіль та перець. Готові вареники подавайте зі сметаною, простоквашею або йогуртом! Смачного!

бринза

Більше ідей — в статті З чим приготувати вареники — 10 ідей для української господині

Сирний шашлик з моцарели або сулугуні

Якщо на цих вихідних ви збираєтеся на природу, чому б не приготувати на багатті сирний шашлик? Сирний шашлик (як і шашлик з печериць) — прекрасна альтернатива, якщо ви не їсте м'ясо. Крім того, і сирним, і грибним шашликом можна трохи вгамувати голод в очікуванні, поки приготується м'ясний шашлик.

Сирний шашлик з моцарели або сулугуні

Щоб приготувати сирний шашлик на шампурах, знадобиться сир (такий як моцарела або сулугуні), заморожене листове тісто, яйце та трохи вершкового масла.

моцарела

Рецепт — у статті Для відпочинку на природі — як приготувати смачний сирний шашлик

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття