Menu
Сирні новинки — 5 сирів, які з'явилися зовсім недавно

Сирні новинки — 5 сирів, які з'явилися зовсім недавно

Аналог датського сиру хаварті, всесвітньо відомий сир чеддер, класичний та копчений проволоне, елітний Old Парменталь з терміном дозрівання три місяці, плавлений сир з баварською гірчицею — ось лише деякі види сиру, які з'явилися зовсім недавно.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Останнім часом на полицях українських магазинів з'являється багато самих різних сирів: м'які та розсільні, напівтверді та тверді, плавлені та крем-сири, на вагу і в слайсерному вигляді. У цій статті, ми підібрали тільки ті сири, які з'явилися не так давно — і які однозначно варто скуштувати.

Аналог датського сиру хаварті

Цей сир — унікальний для українського ринку. Він випускається під назвою «Пирятин» і виготовляється за аналогією з добре відомим в Європі датським сиром хаварті. Термін дозрівання сиру «Пирятин» — 30 днів. Він відрізняється вираженим сирним смаком з легкою кислинкою та еластичною однорідною текстурою.
Сир «Пирятин» торгової марки «Пирятин» продається на вагу і в слайсерному вигляді — в упаковці на 150 грамів.

сир пирятин

Цей сир прекрасно поєднується з овочами, фруктами та білим вином — і буде дуже доречний на сирній тарілці. Крім того, він добре плавиться і може використовуватися в кулінарії: для приготування супів, овочевих страв, сендвічів.

спагетті

Більше про те, як оформити сирну тарілку, читайте в статті Меню сирного гурмана — правила та секрети сирної тарілки

Сир чеддер

Скоріше за все, ви не раз чули про сир чеддер та навіть куштували сир чеддер різних виробників. Сир чеддер — один з найпопулярніших у світі сирів. Родом він з Великобританії (а саме з невеликого селища Чеддер, що в графстві Сомерсет). Існує безліч різновидів сиру чеддер, і сьогодні його виготовляють сировари в усьому світі.
Виготовляють чеддер і в Україні — недавно Баштанський сирзавод випустив новий сир «Чеддер» під торговою маркою «Пирятин». Він відрізняється кислувато-гострим смаком та ніжною консистенцією. Випускається сир «Чеддер» торгової марки «Пирятин» в брусках вагою приблизно 5 кілограмів і продається на вагу.

Сир чеддер

Сир чеддер — просто незамінний в складі сирної тарілки: він прекрасно поєднується з різними фруктами, винами та іншими продуктами. Крім того, чеддер широко використовується в кулінарії: з ним можна готувати сирні супи, лазанью, кіш, касероль, макарони з плавленим сиром, сендвічі та, звичайно ж, піцу.

піцца

Більше про цей чудовий сир читайте в статті Меню сирного гурмана — 10 фактів та причин полюбити сир чеддер

Баштанський проволоне

Не так давно Баштанський сирзавод почав випускати м'який сир ручної роботи — проволоне. Цей сир відрізняється не тільки приємним смаком, але й незвичайною формою — він випускається у вигляді мішечка. Сир проволоне буває класичний і копчений.

provolone

 

Сир «Провволлоне» торгової марки «Пирятин» добре плавиться і широко використовується в кулінарії: для приготування бутербродів та сендвічів, піци, лазаньї, салатів з макаронами, овочевих та запечених страв. А ще сир проволоне — прекрасне доповнення до сирної тарілки або салату.

сєндвіч

Про те, що можна приготувати з сиром проволоне, читайте в статті Що приготувати на ці вихідні — найкращі страви італійської кухні

Old Парменталь

У 2013 році Пирятинський сирзавод почав випускати новий елітний сир під назвою «Парменталь», з терміном дозрівання — два місяці. У 2016 році лінійка торгової марки поповнилася сиром «Old Парменталь», з мінімальним терміном дозрівання — три місяці.

Old Парменталь

Сир «Old Парменталь» торгової марки «Пирятин» — це гідний та доступний для українців аналог елітних сирів європейської якості. Він відрізняється пікантним та злегка гострим смаком, добре поєднується з фруктами і чудово доповнить сирну тарілку.

сир та фрукти

Читайте також: Меню сирного гурмана — 7 українських сирів, які просто не можна не скуштувати

Сир з кмином, баварською гірчицею та шинкою

Цей незвичайний плавлений сир випускає торгова марка «Пирятин». Ковбасний копчений сир з кмином, ковбасний копчений сир з баварською гірчицею та ковбасний копчений сир з шинкою — сири, які однозначно сподобаються любителям пікантних смаків. Якщо ви любите плавлені сири, але ще не куштували сир з кмином або сир з баварською гірчицею, то зараз саме час це зробити — вам сподобається!

Сир з кмином, баварською гірчицею та шинкою

Плавлений ковбасний сир випускається в упаковці по 150 грамів та стане як самостійною закускою, так і прекрасним доповненням до овочів, бутербродів та інших страв. Смачного!

Сир з кмином, баварською гірчицею та шинкою

Читайте також: Просто, смачно, поживно — 10 оригінальних смаків плавлених сирів

А які сирні новинки останнім часом куштували ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття