Menu
Смачно і корисно – 5 легких перекусів під час дієти

Смачно і корисно – 5 легких перекусів під час дієти

Апетитний фітнес-батончик, нежирний кисломолочний сир, «правильні» бутерброди, ситні рулетики, смузі — всі ці перекуси надзвичайно смачні та корисні. Якщо ви хочете смачно і апетитно перекусити при цьому не нашкодити своїй дієті, то такі перекуси — якраз те, що потрібно.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Дуже важливою складовою будь-якої дієти є перекус. Апетитний фітнес-батончик, нежирний кисломолочний сир, «правильні» бутерброди, ситні рулетики, смузі — у цій статті ми розповімо про корисні та смачні перекуси, якщо ви на дієті.

Батончики мюслі

Якщо ви чули про такі смачні фітнес-батончики, то напевно знаєте, скільки корисних речовин в них міститься для вашого організму. Вони обов'язково урізноманітнюють обідній раціон і додадуть солодких нот в будь-яку дієту. При виборі батончиків, важливо звертати увагу на їх склад. Там не повинно бути цукру, неякісних жирів (рослинний жир, пальмова олія), ароматизаторів. Але найкраще приготувати такі батончики самому, тоді ви напевно будете знати, що цей батончик максимально корисний.

Про те, як приготувати домашні фітнес-батончики, – в статті Смачно та корисно — як приготувати фітнес-батончики в домашніх умовах

Нежирний кисломолочний сир і твердий сир

Сир домашній

Сам по собі сир дуже корисний, як для здоров'я, так і для вашої фігури. У ньому багато корисних речовин, мінералів, вітамінів, тому такий перекус ні в якому разі не принесе вам шкоди. Головне в сирі при дієті, щоб він був низькокалорійним. 100 г нежирного сиру — це близько 80 Ккал, тому дуже важливо дотримуватися правильні пропорції в вашому раціоні, а також не змішувати сир з іншими дуже калорійними продуктами. Наприклад, цукор можна замінити медом, чорносливом або фініками в невеликій кількості. Нежирний твердий сир також буде корисним і ситним перекусом під час дієти. Їсти його можна разом з трав'яним або зеленим чаєм без цукру.
Більше про низькокалорійні перекуси читайте в статті Для тих, хто на дієті — 5 низькокалорійних продуктів, які не зашкодять фігурі

«Правильні» бутерброди

Такий перекус не відразу спадає на думку, якщо ви на дієті. Але є безліч варіантів приготувати бутерброд, який принесе вам тільки користь і буде не менш смачним. Звичайний хліб варто замінити цільнозерновим, взяти висівки або дієтичні хлібці. Вони насичені вітамінами, мінералами, клітковиною, які необхідні для нормальної роботи нашого організму. У бутерброд поріжте помідори, огірки, перець. Додайте відварену курку, нежирний сир, лист салату і готово!

«Правильні» бутерброди

Більше рецептів смачних бутербродів на будь-який смак - в статті Перекус на швидку руку — 12 ідей для смачних бутербродів

Смузі

Смузі

Смузі можна вважати одним з найлегших і швидких в приготуванні перекусів. Якщо вам потрібно приготувати щось дуже швидко, то такі напої — як раз те, що потрібно. Вам знадобиться зовсім трохи продуктів. Візьміть овочі, улюблені фрукти, додайте сюди будь-який молочний продукт, який обожнюєте найбільше (наприклад, молоко, йогурт, кефір або м'який сир) і змішайте в блендері. За бажанням можна додати трішки меду, а якщо в приготуванні смузі ви використовуєте груші або яблука, то спочатку їх слід натерти на тертці. На одну порцію намагайтеся брати 100 г молочного продукту і один цілий фрукт, а якщо ви вирішили додати трохи ягід, то беріть половину фрукту і близько 200 г ягід.

Більше цікавих рецептів смачних смузі — в статті Напій здоров'я — 5 ідей для смачного та корисного смузі

Рулет з лаваша з начинкою

Цей рецепт не займає багато часу і буде дуже ситним перекусом. Візьміть тонкий прісний лаваш і змастіть його невеликою кількістю нежирного кисломолочного сиру. Відваріть будь-яке нежирне м'ясо (наприклад, курку або телятину) і наріжте скибочками. Також наріжте помідор, злегка його поперчіть та подрібніть листя салату. Все це рівномірно розподіліть на лаваші і скрутіть в акуратний рулетик. Поділіть на порції і насолоджуйтеся смачним перекусом. Смачного!

Рулет з лаваша з начинкою

Читайте також: Якщо потрібно швидко перекусити — 10 продуктів, корисних для здоров'я

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття