Menu
Що таке бакл та як його готувати — прості рецепти смачної випічки

Що таке бакл та як його готувати — прості рецепти смачної випічки

Смачний пиріг з яблучною начинкою, класичний бакл з лохиною, ягідний бакл з малиною та полуницею — у цій статті розповідаємо, як приготувати смачний десерт.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Бакл — це страва американської кухні, смачний десерт, який готують з фруктовою та ягідною начинкою: з лохиною, персиками, полуницею, малиною, грушами, яблуками. У цій статті ми підібрали три рецепти: яблучний бакл, класичний бакл з лохиною, а також ягідний бакл з малиною та полуницею.

Як приготувати яблучний бакл — рецепт

З яблуками можна приготувати багато простих та смачних десертів: яблучну шарлотку, манник з яблучною начинкою, яблучні оладки та панкейки, яблучний пиріг «Браун Бетті» та яблучний крісп. Також, з яблучною начинкою можна приготувати смачний бакл. Для цього знадобляться інгредієнти:

  • 1 чашка борошна
  • 1 чашка цукру
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 0,5 чайної ложки меленої кориці
  • Дрібка меленого мускатного горіха
  • 1 збите яйце
  • 0,5 чашки розтопленого вершкового масла
  • 3 великих яблука

Масло

Яблука наріжте скибочками та викладіть на дно форми для запікання. У великій мисці перемішайте сипучі інгредієнти, додайте яйце та перемішайте, щоб вийшло сипке тісто (це можна зробити за допомогою міксера). Викладіть тісто поверх яблук, полийте розтопленим вершковим маслом. Поставте яблучний бакл в гарячу духовку на 40 хвилин або до готовності. Смачного!

Яблучний бакл

Читайте також: Що приготувати з яблуками — прості ідеї для цих вихідних

Класичний бакл з лохиною — як приготувати

Бакл, як і інші фруктово-ягідні десерти (коблер, крамбл, крісп, мафіни), готується з різною начинкою, проте класичний — це бакл з лохиною. Щоб приготувати тісто для пирога з лохиною, знадобляться інгредієнти:

  • 2 чашки борошна
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • Чверть чайної ложки солі
  • Чверть чашки м'якого вершкового масла
  • Три чверті чашки цукру
  • 1 яйце
  • 0,5 чашки молока
  • 2 чашки лохини

Молоко

Вершкове масло добре збийте з цукром, додайте яйце. В окремій мисці перемішайте сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач та сіль. З'єднайте рідкі й сипучі інгредієнти та перемішайте, потроху додаючи молоко. Вкладіть в тісто ягоди. Форму для запікання змастіть маслом. Вилийте тісто у форму. Тепер можна приготувати посипку для пирога — для цього знадобляться інгредієнти:

  • Дві третини чашки цукру
  • 0,5 чашки борошна
  • 0,5 чайної ложки кориці
  • Третина чашки холодного вершкового масла

Перемішайте цукор, борошно та корицю. Масло наріжте кубиками. Перемішайте масло з сипучими інгредієнтами, щоб вийшло сипке тісто. Викладіть посипку поверх пирога та поставте пиріг в гарячу духовку на 40–45 хвилин або до готовності. Смачного!

Класичний бакл з лохиною

Читайте також: Що приготувати з лохиною — прості рецепти смачних десертів

Ягідний бакл з малиною та полуницею — рецепт

Ягідний бакл можна приготувати не тільки з лохиною, але й з іншими ягодами, наприклад, з малиною та полуницею. Візьміть інгредієнти:

  • 1 чашку м'якого вершкового масла (0,5 чашки для тіста та 0,5 чашки для посипки)
  • 1 чашку цукру (0,5 чашки для тіста та 0,5 чашки для посипки)
  • 1 яйце
  • 2,5 чашки борошна (2 чашки для тіста та 0,5 чашки для посипки)
  • 2,5 чайні ложки розпушувача
  • Чверть чайної ложки солі
  • Три чверті чашки йогурту без добавок
  • 2 чашки малини
  • 2 чашки полуниці
  • Неповну чайну ложку меленої кориці

Йогурт

Половину чашки м'якого масла збийте з половиною чашки цукру, додайте яйце, розпушувач та сіль. Додайте одну чашку борошна, йогурт, ще одну чашку борошна — постійно помішуючи. Форму для запікання змастіть маслом, вилийте тісто в форму, зверху викладіть ягоди. Тепер приготуйте посипку: перемішайте півчашки цукру, півчашки борошна, півчашки вершкового масла та корицю. Розподіліть посипку поверх ягід та поставте пиріг в гарячу духовку приблизно на 75 хвилин або до готовності. Перед тим, як подавати на стіл, охолодіть. Смачного!

Ягідний бакл з малиною та полуницею

За матеріалами tasteofhome.com, onsuttonplace.com, allrecipes.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття