Menu
Що приготувати зі спаржею — найсмачніші рецепти

Що приготувати зі спаржею — найсмачніші рецепти

Що приготувати зі спаржею — найсмачніші рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Спаржа — неймовірно смачний і дуже корисний продукт. У ній містяться вітаміни К, Е, А, С, вітаміни групи В, фолієва кислота, селен, мідь, марганець, калій, кальцій, залізо. А щоб приготувати з неї шедевр потрібно тільки мінімум продуктів і трохи часу. Почнемо!

Спаржа на поленті в вершковому соусі з грибами — рецепт

Спаржа на поленті в вершковому соусі з грибами

Візьміть інгредієнти:

  • 500 г спаржі
  • 300 г білих грибів
  • 100 г вершків

Вершки

  • 350 г поленти
  • 2 зуб. часнику
  • 4 ст. л. сиру пармезан
  • сіль — за смаком
  • шпинат — для подачі
  • оливкова олія — для смаження

Насамперед бланшуйте спаржу. Закип'ятіть воду, зменшіть вогонь до середнього і опустіть спаржу. Проваріть кілька хвилин і перекладіть на рушник. Також накрийте зверху.

Розігрійте оливкову олію в глибокій сковороді і влийте вершки. Готуйте, постійно помішуючи, протягом 2 хвилин, а потім додайте подрібнений часник. Продовжуйте готувати ще 2 хвилини. Додайте нарізані гриби. Готуйте 3 хвилини і додайте спаржу. Перемішайте, посоліть і зніміть з вогню.

Приготуйте поленту, дотримуючись інструкції на упаковці, і викладіть її на тарілку. Зверху покладіть спаржу з грибами у вершковому соусі. Посипте тертим сиром і прикрасьте шпинатом.

Смачного!

Спаржа з сиром і лимоном — рецепт

Спаржа з сиром і лимоном

Візьміть інгредієнти:

  • 450 г спаржі
  • 1/2 ч. л. сушеного часнику
  • 1/2 ч. л. меленого орегано
  • 1/2 ч. л. сушеного базиліка
  • 1/2 ч. л. сушеного чебрецю
  • 1/2 чашки тертого твердого сиру

Твердий сир

  • 3 ст. л. оливкової олії
  • сіль і перець — за смаком
  • 2 лимона

Промийте, висушіть і перекладіть на деко спаржу. Посипте приправами і 1/4 тертого сиру. Збризніть оливковою олією, додайте сіль і перець. Добре перемішайте спаржу і посипте сиром, що залишився. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Готову страву полийте лимонним соком і подавайте до столу. Смачного!

Цезар зі спаржею-гриль — рецепт

Цезар зі спаржею-гриль

Вам знадобляться:

  • 2 ч. л. оливкової олії
  • 1 зуб. часнику (подрібнений)
  • 1 буханець хліба, нарізаного кубиками
  • 1 ст. л. тертого сиру пармезан
  • сіль і перець — за смаком

Для заправки візьміть інгредієнти:

  • 2 ст. л. грецького йогурту
  • 2 ч. л. молока

Молоко

  • 2 ч. л. лимонного соку
  • 1 філе анчоусів (подрібнене)
  • 1/4 ч. л. вустерширського соусу
  • 1/4 ч. л. діжонськой гірчиці
  • 1 ст. л. тертого сиру пармезан
  • сіль і перець — за смаком

Для спаржі-гриль вам знадобляться:

  • 600 г очищеної спаржі
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. сиру пармезан
  • сіль і перець — за смаком
  • мелений чорний перець — за смаком

Приготуйте сухарики для салату: з'єднайте подрібнений часник і масло. Дайте йому постояти і обмокніть хліб. Додайте пармезан, сіль і перець. Перекладіть хліб на деко і відправте в духовку при 190 градусах на 10-15 хвилин не забуваючи періодично помішувати шматочки хліба.

Тим часом приготуйте заправку. Для цього промийте всі інгредієнти і добре перемішайте між собою.

Готуємо спаржу-гриль. Змішайте олію, сир, сіль і перець. Розподіліть суміш по спаржі і відправте запікатися на грилі на середньому вогні до рум'яної скоринки.

На тарілку викладіть готову спаржу, зверху сухарики, трішки сиру пармезан і мелений перець.

Готово!

Читайте більше про користь спаржі та смачні рецепті в статті Чим корисна спаржа та що з нею приготувати — суп, касероль, кіш, зіті

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття