Menu
Що приготувати з виноградом — оригінальні та смачні страви

Що приготувати з виноградом — оригінальні та смачні страви

Що приготувати з виноградом — оригінальні та смачні страви

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо ви любите готувати щось незвичайне і вам подобається виноград, ця стаття — те, що потрібно. Пропонуємо рецепти з цієї смачної і корисної ягоди, які допоможуть вам приготувати багато цікавих і оригінальних страв.

Салат з селерою, моцарелою і виноградом — рецепт

Салат з селерою, моцарелою і виноградом

Візьміть інгредієнти:

  • 400 г селери в стеблах
  • 250 г моццарелли

Моццарелла

  • жменю оливок
  • невелика жменя винограду
  • 1/2 шт. лимона
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • сіль і перець — за смаком

Наріжте стебла селері шматочками і відаріть на пару протягом 20 хвилин. Дайте охолонути. Подрібніть зелень селери, розріжте навпіл виноград, а моццареллу скибочками. Перекладіть все в салатник, додайте оливки, збризніть лимонним соком і оливковою олією, додайте сіль і перець за смаком. Добре перемішайте і подавайте до столу.

Курка, запечена з виноградом — рецепт

Курка, запечена з виноградом

Вам знадобляться:

  • 1 подрібнена цибулина
  • 2 ст. л. вершкового масла

Вершкове масло

  • 1/2 чашки борошна
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. мелений перець чилі
  • 1/2 ч. л. чебрець
  • 5 курячих стегон зі шкірою і кістками
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 чашка червоного сухого вина
  • 2 чашки червоного винограду без кісточок

Розтопіть вершкове масло на сковороді і додайте цибулю. Смажте протягом 20 хвилин, постійно помішуючи, щоб колір цибулі став темно-золотистим.

Приготуйте паніровку для курки. Для цього перемішайте борошно, перець, сіль і чебрець. Обваляйте м'ясо і обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Потім приберіть курку зі сковороди і влийте вино. Прокип'ятіть 5 хвилин, перекладіть цибулю, курку і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім додайте виноград і випікайте ще 10 хвилин.

Готово!

Салат з сулугуні та винограду — рецепт

Салат з сулугуні та винограду

Вам знадобляться:

  • 150 г листя салату
  • 75 г зеленого винограду
  • 75 г чорного винограду
  • 300 г сулугуні

Сулугуні

  • 7 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1/2 ч. л. цукрової пудри
  • листя базиліка і чебрецю — за смаком
  • сіль і перець — за смаком

Готуємо заправку на салат. Для цього перемішайте половину оливкової олії, лимонний сік, цукрову пудру, чебрець, сіль і перець.

Наріжте виноград і з'єднайте з листям салату. Сулугуні наріжте тонкими пластинами і обсмажте на оливковій олії до золотистої скоринки. Перекладіть його до винограду, збризніть заправкою і прикрасьте зеленню.

Готово!

Виноградне смузі зі шпинатом — рецепт

Виноградне смузі зі шпинатом

Вам знадобляться:

  • 1 чашка винограду
  • 1 чашка шпинату
  • 1/2 чашка колотого льоду
  • 1/4 чашки кокосового молока

Перекладіть всі інгредієнти в блендер і перемішайте до однорідної консистенції. Прикрасьте ягодами винограду перед подачею. Готово!

Читайте також: Як приготувати чорничні пироги — смачні рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття