Menu
Джерело: pexels.com

Що приготувати з рисом — найкращі рецепти страв з рисом

У цій статті ми підібрали п'ять простих способів приготувати дуже смачні страви з рисом.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Рис — один з найбільш розповсюджений у світі злаків. У рису навіть є своя офіційна дата — 20 вересня затверджене як Всесвітній день рису. Існує безліч видів рису і способів його класифікації. Основні — за типом зерна (круглий, довгозернистий, середньозернистий) і за методом обробки (білий або шліфований, коричневий або нешліфований, пропарений).

У цій статті ми підібрали п'ять простих способів приготувати дуже смачні страви з рисом. Рис з йогуртом, рис з лимоном, рис з помідорами, солодкий рис на молоці з родзинками і навіть рисова лазанья — всі ці рецепти в нашій статті. Почнемо!

Як приготувати смачний рис з йогуртом — рецепт

  • 1 склянка рису жасмін
  • 2 склянки води
  • 1 столова ложка топленого вершкового масла
  • 0,3 склянки молока
  • 200 мл йогурту без добавок
  • Сіль за смаком
  • Половинка сухого перцю чилі
  • 0,5 чайної ложки чорного насіння гірчиці
  • 0,5 чайної ложки каррі
  • 0,5 чайної ложки меленої куркуми

Рис висипте в каструльку, залийте водою і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть рис на маленькому вогні приблизно 20 хвилин. Вершкове масло розігрійте на сковороді, додайте подрібнений перець чилі, потім насіння гірчиці, каррі та куркуму. Молоко, йогурт і вершкове масло добре перемішайте у великій каструлі. В кінці додайте рис і знову добре перемішайте. Посоліть і охолодіть рис. Смачного!

Як приготувати рис

Рецепт рису зі смаком лимону — дуже простий і оригінальний рецепт

  • 1 чашка довгозернистого рису
  • 1 чашка води
  • 1 чашка курячого бульйону
  • 2 столових ложки вершкового масла
  • 3 столових ложки свіжовичавленого лимонного соку
  • Дрібка сухого базиліку
  • Дрібка лимонної цедри
  • 1 чайна ложка лимонного перцю
  • Сіль за смаком

Залийте рис водою і курячим бульйоном, доведіть до кипіння. Коли рис закипить, додайте вершкове масло, базилік, сіль, лимонну цедру, і варіть рис на повільному вогні приблизно 20 хвилин. Коли рис буде готовий, додайте лимонний перець і лимонний сік, добре перемішайте. Рис готовий!

Як приготувати рис

Рисова лазанья з яловичиною — рис по-італійськи

  • 3 чашки відвареного охолодженого рису
  • 0,5 кг яловичого фаршу
  • 2 збитих яйця
  • 1 чашка подрібненого твердого сиру, наприклад чеддеру або звенигородського
  • 2 чашки подрібненої моцарели
  • 2 чашки кисломолочного сиру
  • 2 зубчики часнику
  • 500 мл соусу для спагетті або томатного соусу

На великій сковороді підсмажте яловичий фарш так, щоб він набув коричневого відтінку (приблизно 7 хвилин), додайте соус для спагетті та подрібнений часник. В окремій тарілці перемішайте рис, яйця, третину чеддеру (це буде рисова суміш). В іншій тарілці перемішайте ще третина чеддеру, 1,5 чашки моцарели і весь кисломолочний сир (це буде сирна суміш). Тепер можна викладати продукти в форму для запікання. Перший шар — половина рисової суміші, другий шар — половина сирної суміші, третій — половина м'яса. Повторіть (всього повинно вийти шість шарів). Зверху посипте залишками моцарели і чеддеру. Рисову лазанью потрібно запікати в духовці від 20 до 30 хвилин при температурі 190 градусів. Коли лазанья буде готова, трохи охолодіть і можете подавати на стіл. Смачного!

Як приготувати рис

Як приготувати рис по-іспанськи — рецепт рису з помідорами

  • 1,3 чашки рису
  • 1,5 чашки курячого бульйону
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 0,5 л маринованих помідорів
  • 2 чайних ложки перцю чилі
  • Дрібка базиліку або орегано
  • 2 зубчики часнику, подрібнених
  • Сіль за смаком
  • 1 чайна ложка кмину
  • 1 чашка подрібненого сиру чеддер або іншого твердого сиру
  • 3 гілочки зеленої цибулі

Помідори подрібніть за допомогою блендера або вилкою. Складіть всі інгредієнти в каструлю, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь. Варіть рис приблизно 20 хвилин або до готовності. Зелену цибулю подрібніть. Готовий рис посипте зеленою цибулею і подрібненим сиром. Смачного!

Як приготувати рис

Як приготувати солодкий рис з родзинками — смачний і корисний десерт

  • 2 чашки готового коричневого рису
  • 1,5 склянки молока
  • 0,5 чашки меду
  • 0,5 чашки родзинок
  • 1,5 столових ложки вершкового масла
  • 1 чайна ложка меленої кориці

У каструльці з'єднайте рис, молоко і мед. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 20 хвилин, постійно помішуючи. В кінці додайте родзинки. Зніміть рис з вогню, додайте вершкове масло і корицю, добре перемішайте. Рис готовий. Смачного!

Читайте також: Здорове харчування: чим корисна рисова каша на молоці та як її готувати  

Як приготувати рис

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

40852
Джерело: pexels.com

Які бувають голубці та як їх приготувати — три рецепти

У цій статті ми розповімо про те, як приготувати звичайні голубці з рисом і фаршем,…
7290
Джерело: pexels.com

Як приготувати тушковану капусту зі сметаною — чотири рецепти

Тушкована капуста — це така смачна і проста страва, яку практично неможливо зіпсувати.…
2758
Джерело: pexels.com

Чим вечеряти, щоб краще спалося — 7 натуральних продуктів для солодкого сну

У цій статті ми зробили підбірку продуктів, які ідеально підходять для вечері —…
2570
Джерело: pexels.com

Швидко, смачно, поживно — як приготувати макарони з плавленим сиром

У цій статті ми підібрали рецепти приготування макаронів з сиром чеддер.
2252
Джерело: pexels.com

Продукти для схуднення — 10 ідей для тих, хто на дієті

Наша добірка низькокалорійних продуктів — для тих, хто стежить за фігурою.
1870
Джерело: pexels.com

7 причин, чому сметана завжди повинна бути у вашому холодильнику

Існує не так багато продуктів, які були б і корисними, і смачними, і доступними за ціною.…
1655
Джерело: pexels.com

Здорове харчування вашої дитини — 10 ідей, як цього досягнути

У цій статті ми підібрали 10 ідей — що робити, щоб привчити дитину до здорового…
1568
Джерело: pexels.com

Сезон гарбуза — 10 ідей для смачного і корисного гарбузового смузі

Осінь — сезон, коли навкруги багато гарбузів, тому саме час готувати смачні й корисні…