Menu
Що приготувати з помідорами — 7 страв на будь-який смак

Що приготувати з помідорами — 7 страв на будь-який смак

Томатний суп-пюре, салати з огірками та помідорами, салат Капрезе, яєчня з помідорами та сиром сулугуні, піца з помідорами та сиром проволоне — у цій статті ми зробили підбірку, що можна приготувати з помідорами.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Літо — період, коли доступні свіжі стиглі ароматні помідори з грядки і коли можна приготувати багато смачних страв з помідорами. Тим більше, що зараз є багато різних сортів помідорів: червоні, рожеві, жовті, помідори сливка, виноградні помідори, помідори чері та багато інших.

У цій статті, ми зробили підбірку — 7 страв, які можна приготувати з помідорами.

Салат з огірками та помідорами

Якщо і варто щось готувати влітку, то це, звичайно ж, салати зі свіжих овочів: огірків, помідорів, капусти, зелені. Кілька помідорів (червоних, жовтих, рожевих), кілька огірків, кілька гілочок зеленої цибулі, сіль та перець —  ось і всі інгредієнти, які знадобляться, щоб приготувати корисний овочевий салат.

Салат з огірками та помідорами

Заправити такий салат можна рослинною олією, сметаною або турецьким йогуртом — останній дуже добре підходить для заправки салатів.

йогурт

Більше — читайте в статті Чим замінити майонез — 10 продуктів-замінників майонезу

Піца з помідорами і сиром проволоне

Якщо ви любите піцу, то напевно не раз готували піцу самостійно — це не так складно, як може здатися на перший погляд, а результат того вартий. Тісто для піци готується дуже просто — на дріжджах, на молоці, на кефірі. Крім того, існує безліч варіантів начинки для піци, і один з них — піца з помідорами, часником, приправами та сиром проволоне.

проволоне

Більше ідей, з чим приготувати піцу — в статті Як та з чим приготувати смачну піцу — 2 рецепти тіста та 10 ідей для начинки

Холодний томатний суп

Літо — ідеальний час, щоб готувати холодні супи: окрошку на кефірі або айрані, холодник з буряком або щавлем, холодний червоний борщ, огіркові супи на айрані та холодні томатні супи.

Холодний томатний суп

Щоб приготувати такий суп, знадобиться не так багато інгредієнтів: свіжі соковиті помідори, зелена цибуля, трошки лимонного соку й лимонної цедри, чебрець, майоран, сіль, перець, сметана. Цибулю дрібно наріжте, помідори подрібніть в блендері, додайте сіль та приправи, добре все перемішайте. Подавайте суп зі сметаною. Смачного!

сметана

Ще рецепти томатних супів — в статті Літнє меню — як приготувати смачний томатний суп

Салат Капрезе

Щоб приготувати справжній салат Капрезе, потрібні літні помідори — дозрілі на сонці, стиглі, ароматні. Помідори для цього салату можна брати звичайні або чері. Також, вам знадобиться кілька кульок моцарели, свіжий базилік, оливкова олія, бальзамічний оцет, сіль та перець.

Салат Капрезе

Про те, як готувати цей салат, читайте в статті Готуємо по-італійськи — 4 рецепти салатів з моцарелою

Яєчня з помідорами і сиром сулугуні

Існує багато рецептів смачної яєчні, і один з них — яєчня з сиром сулугуні. Щоб її приготувати, вам знадобиться не так багато інгредієнтів (5 яєць, 2 великих стиглих помідорини, зелень, кілька скибочок сиру сулугуні) і зовсім небагато часу.

сулугуні

Рецепт — в статті Що приготувати з сиром сулугуні — найкращі рецепти

Брускета з помідорами

Брускета — італійська закуска, трохи схожа на звичні нам гарячі бутерброди з плавленим сиром. Хліб для брускети зазвичай підсмажують на сковороді, решітці або грилі. Брускету готують з овочами (помідорами, цибулею, зеленню, редискою), різними видами сиру (моцарелою, проволоне, сулугуні, кисломолочним сиром) та іншими інгредієнтами.

моццарелла

Якщо ви любите сирні закуски з овочами, спробуйте приготувати брускету з помідорами і моцарелою, брускету з помідорами чері й сиром проволоне або брускету з помідорами та різними видами сиру. Рецепти — в статті Що таке брускета та з чим її готувати — 5 рецептів

Брускета з помідорами

Смачний салат з сиром проволоне

В італійській кухні є багато смачних та поживних страв, які, до того ж, досить просто приготувати в домашніх умовах. Одна з таких страв — салати з макаронами. Традиційно, в такі салати додають м'ясні продукти (салямі, шинку, курку), різні види сиру (моцарелу, проволоне, чеддер) і, звичайно ж, овочі (помідори, перець, цибулю, селеру).

Смачний салат з сиром проволоне

Рецепти — в статті Готуємо по-італійськи — 5 ідей для салату з макаронами

А що готуєте з помідорами Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття