Menu
Що приготувати на вихідних — 7 смаколиків з кисломолочним сиром

Що приготувати на вихідних — 7 смаколиків з кисломолочним сиром

Сирні панкейки та яблучні сирні оладки, манні зрази з сирною начинкою, налисники з сиром та сирні сочники — в цій статті ми зробили добірку для тих, хто любить кисломолочний сир.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо ви любите кисломолочний сир та страви з кисломолочним сиром, то ця стаття для вас — в ній ми зробили добірку смачних сирних страв, які сподобаються як дорослим, так і дітям. Тим більше, що попереду вихідні — під час яких можна приділити більше часу собі та рідним, і приготувати щось смачненьке.

Сирні панкейки

Панкейки — смачна страва, яка прийшла до нас з Америки. За складом панкейки схожі на тонкі млинці (також готуються на молоці), а за товщиною та пишністю — на оладки. Як і оладки, панкейки можна приготувати звичайні, без добавок, а можна з добавками (фруктами, ягодами, кисломолочним сиром).

Сирні панкейки

Приготувати сирні панкейки — дуже просто. Вам знадобиться сир, яйця, борошно, розпушувач, мед, вершкове масло для смаження. Подавати сирні панкейки можна з медом, ягодами, солодким фруктовим йогуртом або турецьким йогуртом. Смачного!

йогурт

Рецепт — в статті Панкейки — чим вони відрізняються від млинців та оладок і як їх приготувати

Сирні оладки з яблуками

Не складніше, ніж сирні панкейки, готуються і сирні оладки з яблуками: окрім сиру, яєць та муки, вам знадобиться яблуко, трохи манної крупи, цукру, соди й солі. Яблуко натріть на великій тертці або наріжте невеликими кубиками. Замісіть тісто, додайте в тісто яблуко, перемішайте. Підсмажте оладки на сковороді з рослинною олією. Подавайте з медом, варенням або сметаною. Смачного!

Сирні оладки з яблуками

Рецепти — в статті Для тих, хто любить кисломолочний сир — як приготувати смачні сирні оладки

Гарбузово-сирні оладки

Так як зима — сезон гарбуза, то саме час готувати гарбузові ласощі, наприклад, гарбузово-сирні оладки. Вам знадобиться м'якуш сирого гарбуза, кисломолочний сир, борошно, яйце та кефір, сіль, цукор і рослинна олія для смаження. Подавати такі оладки можна зі сметаною або турецьким йогуртом. Смачно та корисно!

Гарбузово-сирні оладки

Рецепти — в статті Сезон гарбуза — як приготувати гарбузові млинці, оладки та панкейки

Манні зрази з кисломолочним сиром

І дітям, і дорослим сподобається така страва як манні зрази з сиром. Вам знадобиться манна крупа, молоко, яйце, сир, цукор, сіль, борошно для панірування та рослинна олія для смаження. Манку потрібно відварити на молоці, щоб вийшла густа каша. Поки каша холоне, можна зробити сирну начинку: для цього сир потрібно добре перемішати з цукром. Потім, з манної каші сформуйте коржик, покладіть всередину начинку, сформуйте зраз, вмочіть його в борошно та підсмажте на сковороді. Подавайте зі сметаною!

Манні зрази з кисломолочним сиром

Рецепти — в статті Меню для вегетаріанців — як приготувати манні, рисові та гречані зрази з сиром

Вареники з ягодами та сиром

Якщо говорити про страви з кисломолочним сиром, то, звичайно ж, не можна не згадати таку смачну українську страву як вареники з сиром та сметаною. Для того, щоб ліпити домашні вареники в будні дні, як правило, не вистачає часу, а на вихідних — час можна знайти.

Вареники з ягодами та сиром

Існує багато видів сирної начинки для вареників: солодка та солона сирна начинка, начинка з сухофруктами і корицею, сирна начинка з полуницею або чорницею. Окрім того, наліпити вареників можна з бринзою або сиром адигейським.

сир

Більше — в статті Як приготувати вареники з сиром — покрокова інструкція та 10 ідей для начинки

Тонкі млинці з сирною начинкою

Налисники — страва української кухні, яка готується з різними начинками, в тому числі з сирною. Начинку загортають у млинці трубочкою або конвертиком, після чого підсмажують на сковороді з вершковим маслом або ставлять у духовку. Подаються налисники зі смачною густою сметаною, ряжанкою або турецьким йогуртом.

сметана

Сирну начинку для налисників можна приготувати з цукром та ваніліном, з горіхами і сухофруктами, з сіллю та зеленню.

Тонкі млинці з сирною начинкою

Більше — читайте в статті Як приготувати налисники з сиром — покрокова інструкція

Сирні сочники

І, якщо ви любите солодку сирну випічку, то, звичайно ж, варто приготувати сирні сочники — смачні, ніжні, поживні. Умовно, приготування сочників можна розділити на кілька етапів: приготування тіста, приготування сирної начинки, ліплення сочнів та запікання в духовці. З інгредієнтів вам знадобиться кисломолочний сир без сироватки, борошно, сметана або кефір, вершкове масло, яйця, цукор, сіль, розпушувач, ягоди або сухофрукти (за бажанням).

Сирні сочники

Покроковий рецепт — в статті Як приготувати сочники з сиром — секрети та рецепти сирних сочників

А що готуєте з кисломолочним сиром Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття