Menu
Що приготувати на Великдень – смачні рецепти

Що приготувати на Великдень – смачні рецепти

Що приготувати на Великдень – смачні рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Великоднє меню вимагає особливої ​​уваги, адже на столі обов'язково повинні бути крашанки і паска. Вони несуть за собою глибокий символічний сенс цього свята: паска нагадує про Христове тіло, яке було принесене в жертву для спокутування гріхів людських, а крашанки символізують відродження життя. Таке меню доповнюють й інші смачні страви про які ми розповімо в цій статті.

Буженина зі свинини

Буженина зі свинини

Крім пасок і крашанок, на Великдень можна готувати різноманітні м'ясні страви, наприклад, буженина зі свинини. Для такої страви краще всього підходить безкісткове м'ясо високої якості (вирізка, окіст або лопатки). Для того, щоб приготувати буженину вам знадобляться:

  • 1 кг свинячого ошийка
  • 1 л води
  • 65 г солі
  • 1 лавровий лист
  • пряні трави і чорний перець – за смаком

Всю сіль розчиніть у воді і розділіть на дві порції. Замочіть свинячий ошийок в 500 мл солоної води. У другу половину води додайте лавровий лист, пряні трави і чорний перець. Рідину прокип'ятіть і остудіть. Потім додайте до свинини.

Залиште м'ясо маринуватися на п'ять днів в місці, з температурою не вище 8 градусів.

Через 5 днів натріть м'ясо меленим часником і за смаком додайте приправ. Можна використовувати суху моркву, червоний перець і цибулю.

Розігрійте духовку до 60 градусів і відправте туди м'ясо. Прогрівайте свинину півгодини.

Потім запікайте ще півгодини при температурі 80 градусів. Після цього готуйте ще 2 години при температурі 110 градусів.

Буженина готова!

Домашня ковбаса

Домашня ковбаса

Це ще одна традиційне страва Пасхи. При виборі свинини обов'язково пробуйте сало цієї свині, якщо воно хороше, з тонкою шкіркою і приємним ароматом, то і все м'ясо теж буде хороше, а в результаті і смачна страва. Для приготування вам знадобляться:

  • 1,5 м кишки
  • 1,5 кг свинячого ошийка
  • 300 г сала
  • 1 цибуля
  • сіль і перець – за смаком
  • гвоздика, майоран і гранульований часник – за смаком
  • вершкове масло 

Вершкове масло

Зробіть оцетово-содовий розчин і промийте в ньому кишки. Наріжте невеликими кубиками 700 г свинячого ошийка. Візьміть другу половину м'яса, цибулю і відправте в м'ясорубку. Наріжте маленькими кубиками сало.

Готовий фарш перемішайте з салом і шматочками м'яса. Потім додайте сіль, перець, майоран, часник і гвоздику за смаком. Добре перемішайте.

Кишки промийте від оцетово-содового розчину і натягніть так, щоб було зручно наповнювати її фаршем.

Кишку з фаршем скрутіть калачиком. Зробіть велику кількість проколів зубочисткою. Розігрійте духовку до 200 градусів. Відправте ковбасу в духовку в змащену маслом ємность для запікання на 30-40 хвилин. Виймайте, коли ковбаса стане золотисто-коричневого кольору.

Смачного!

Холодець

Холодець

 

Одним з найпопулярніших м'ясних страв є саме холодець, без якого не обходиться жодне пасхальне застілля. Про те, як приготувати таку страву ми говорили в статті Як смачно приготувати холодець – рецепти і поради

Фаршировані яйця

 

Фаршировані яйця

Ще одна смачна страва, яка стане хорошою закускою до великоднього столу. Про те, як приготувати фаршировані яйця читайте в статті Як приготувати фаршировані яйця – найоригінальніші рецепти

І, звичайно ж, жоден Великдень не проходити без ароматних і смачних пасок та ніжної пасхальної запіканки про які ми вже говорили в статтях Як приготувати великодній запіканку – рецепти і поради і Готуємо великодню паску – смачні та оригінальні рецепти.

Зі святом!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття