Menu
Що приготувати з молодої картоплі – 5 смачних рецептів

Що приготувати з молодої картоплі – 5 смачних рецептів

Що приготувати із молодої картоплі – 5 смачних рецептів

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Картопля – один з найпопулярніших продуктів харчування. Її батьківщиною є Південна Америка. До Європи картоплю привіз конкістадор і священик Педро Сьєса де Леон, за часів завоювання Нового Світу. Зараз її вирощують всюди, де є сприятливий клімат. Настає пора літа, коли молоду картоплю можна побачити на будь-якому столі. Пропонуємо вам підбірку неймовірно смачних рецептів, які неодмінно порадують всіх.

1.Запіканка зі шпинату, картоплі і моркви з апельсиновою цедрою

Для приготування вам знадобиться:

  • шпинат – 400 г
  • молода картопля – 600-700 г
  • морква – 300-400 г
  • бринза – 100 г
  • вершки – 300 мл

Вершки

  • яйця – 2 шт.
  • апельсин – 1 шт.
  • оливкова олія – ​​2 ст. л.
  • лимонний сік – 1 ст. л.
  • мускатний горіх – щіпка
  • сіль та перець – за смаком
  • сухарі

Редис

Тонкою стружкою зніміть з апельсина цедру. Потім збризніть її лимонним соком, оливковою олією, додайте мускатний горіх, сіль, перець і залиште на 15 хвилин. Тим часом вимийте щіткою молоду картоплю і наріжте кружками завтовшки 3-4 мм. Повторіть таку ж процедуру з морквою. Збийте яйця з вершками за допомогою блендера, окремо розімніть бринзу. Шпинат обдайте окропом і змішайте з цедрою.
Форму для випічки змастіть оливковою олією і присипте сухарями. Викладіть половину шпинату, потім моркву, знову шпинат і картоплю. Залийте овочі яєчною сумішшю, посипте бринзою і накрийте фольгою. Відправляйте в духовку при 180-200 градусів на півгодини. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 15 хвилин. Смачного!

2.Салат із молодої картоплі

Салат з молодої картоплі

Візьміть інгредієнти:

  • біла солодка цибуля – 1 шт.
  • оливкова олія – ​​2 ст. л.
  • молода картопля – 0,5 кг
  • солодка гірчиця – 1 ст. л.
  • винний червоний оцет – 1 ст. л.
  • сіль – за смаком
  • петрушка – пучок
  • редис

Вимийте картоплю і покладіть в киплячу підсолену воду на 15 хвилин. Потім злийте воду і наріжте картоплю дольками. Редис наріжте тонкими скибочками. Подрібніть петрушку.
Готуємо заправку: з'єднайте оцет з гірчицею. Помішуючи, влийте масло і додайте подрібнену цибулю.

Викладіть теплу картоплю і редис в салатник, полийте соусом і подавайте, присипавши петрушкою.

Більше цікавих рецептів – в статті Печена картопля у раціоні — три оригінальних і корисних рецепти

3.Молода картопля з сулугуні

Вам знадобиться:

  • невелика молода картопля – 1 кг
  • часник – 3-5 зуб.
  • вершкове масло – 2 ст. л.

Масло

Картопля

Вимийте і почистіть щіткою картоплю та покладіть в киплячу воду на 15 хвилин. Потім злийте воду і обсушіть її. Подрібніть часник. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте часник і смажте 20 хвилин.

Перекладіть картоплю в форму для запікання, полийте олією з часником. Зверху викладіть сулугуні, нарізаний скибочками. Відправте форму в розігріту духовку до 200 градусів. Випікайте до тих пір, поки сир не розплавиться і не зарум'яниться. Подавайте зі свіжою зеленню.

4.Молода картопля зі сметаною

Візьміть інгредієнти:

  • картопля – 500 г
  • сметана – 3 ч. л.

Сметана

  • твердий сир – 50 г
  • борошно – 0,5 ч. л.
  • часник – 2 зуб.
  • рослинна олія – 1 ч. л.
  • сіль та перець – за смаком

Картопля

Очистіть картоплю. Довільно наріжте і залийте холодною водою на 10 хвилин. Тим часом приготуйте соус: змішайте сметану, борошно, перець, сіль і подрібнений часник.
Деко змастіть маслом і викладіть на нього нарізану на скибочки картоплю. Залийте соусом і посипте тертим сиром. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Смачного!

5.Смажена молода картопля

Картопля

Для приготування вам знадобиться:

  • невелика молода картопля – 1 кг
  • соняшникова олія – ​​2-3 ст. л.
  • кріп – 1 пучок
  • вершкове масло – 1 ч. л.
  • сіль – за смаком

Добре вимийте і висушіть картоплю. Розігрійте олію в сотейнику або глибокій сковороді. Перемістіть туди картоплю і готуйте, періодично помішуючи, 20 хвилин.
Наріжте кріп і подрібніть часник. Додайте все в картоплю і ретельно перемішайте. Обсмажуєте під кришкою ще кілька хвилин. Додайте вершкове масло та зніміть з вогню. Готово!

Читайте також: Готуємо картопляний салат – прості та смачні рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття