Menu
Що приготувати із курячих гомілок – 4 оригінальних рецепти

Що приготувати із курячих гомілок – 4 оригінальних рецепти

Курячі гомілки ідеально підійдуть до ситної і смачної вечері. Вони зовсім не примхливі в своєму приготуванні і добре поєднуються з найрізноманітнішими інгредієнтами.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Курячі гомілки ідеально підійдуть до ситної і смачної вечері. Вони зовсім не примхливі в своєму приготуванні і добре поєднуються з найрізноманітнішими інгредієнтами. Пропонуємо вам добірку оригінальних рецептів, які доводять, що з курячих ніжок можна приготувати справжній кулінарний делікатес.

1. Курячі ніжки по-азіатськи з імбиром, часником та медом

Курячі ніжки по-азіатськи з імбиром, часником та медом

Пікантний соус разом з прянощами робить цю страву по-справжньому азіатською. Візьміть інгредієнти:

  • 10 курячих гомілок
  • 1/4 склянки води
  • 1/2 склянки соєвого соусу
  • 2 ст. л. меду
  • 2 ст. л. коричневого цукру
  • 2 ст. л. винного оцту
  • 2 зуб. часнику
  • 1 ст. л. свіжого імбиру
  • 1/2 цибулі

Приготуйте маринад: змішайте воду, соєвий соус, цукор, мед, винний оцет, подрібнений часник, імбир та цибулю. Залийте курячі гомілки маринадом. Щоб він краще пропитав курку – зробіть надрізи на м'ясі і залиште на годину.
Перемістіть гомілки на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте 20 хвилин. Потім переверніть м'ясо і запікайте ще 20 хвилин. Смачного!

2. Курячі ніжки з апельсином і кінзою

Курячі ніжки з апельсином і кінзою

Кисло-солодкі нотки апельсина в поєднанні з гострим соусом створює ідеальну гармонію смаку. Для приготування вам знадобиться:

  • 20 г свіжої кінзи
  • 2 ст. л. свіжого імбиру
  • 2 ст. л. часнику
  • 2 апельсина
  • 2 ст. л. гострого соусу (тобаско, чилі, сацебелі, шрірача, аджика)
  • 6 шт. курячих гомілок
  • сіль – за смаком
  • Для соусу:
  • 120 г свіжої кінзи
  • 2 чашки несолодкого йогурту

Йогурт

  • сіль – за смаком

Приготуйте маринад: змішайте подрібнену зелень, часник, імбир, апельсиновий сік, сіль та гострий соус. Промийте курячі гомілки і помістіть в маринад. Ретельно змастіть ним курку, в тому числі під шкірою. Відправте в холодильник на кілька годин.

Деко змастіть рослинною олією і викладіть курячі ніжки. Збризніть маслом. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. Потім перевертніть їх і запікайте ще півгодини. Дайте курячим ніжкам охолонути 5-10 хвилин. Тим часом приготуйте соус: змішайте подрібнену зелень, йогурт і сіль. Охолодіть його і подавайте зі стравою. Смачного!

3. Глазуровані ніжки в беконі з солодким соусом

Глазуровані ніжки в беконі з солодким соусом

Дуже смачна і святкова страва, яка здивує вас своїм незвичайним смаком. Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 12 курячих гомілок
  • 12 скибочок сирого бекону
  • 2 чашки солодкого соусу чилі
  • Для соусу:
  • 1 чашка солодкого соусу чилі
  • 1/2 ст. ананаса (свіжого або консервованого)
  • 1 лайм
  • 1/4 ст. червоної цибулі
  • 1 ч. л. петрушки

М'ясо промийте та висушіть. Кожну курячу ніжку оберніть в сирий бекон і викладіть на деко, змазане олією. Потім полийте солодким соусом чилі і посоліть. Відправте в розігріту до 210 градусів духовку на 15 хвилин. Після чого переверніть і запікайте ще 15 хвилин. Тим часом приготуйте соус: ретельно перемішайте подрібнену червону цибулю, петрушку, нарізаний ананас, соус чилі та сік лайма. Готові ніжки полийте соусом і можете подавати. Смачного!

4. Курячі ніжки, тушковані в сметані

Курячі ніжки, тушковані в сметані

М'ясо буквально тане в роті, а сметанний соус поєднується з будь-яким гарніром. Для приготування вам знадобиться:

  • 2 курячих гомілки
  • 1 морква
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 зуб. часнику
  • 250 г сметани

Сметана

  • 1 ст. води (окріп)
  • 60 мл соняшникової олії (для смаження)
  • 1 лавровий лист
  • 1 ч. л. приправи для курки
  • сіль і перець – за смаком

М'ясо вимийте, обсушіть і посоліть. Обсмажте на соняшниковій олії до легкої золотистої скоринки. Потім перекладіть їх в сотейник або каструлю. Подрібніть цибулю, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте їх на соняшниковій олії близько 5 хвилин. Перекладіть цибулю та моркву до м'яса, поперчіть, посоліть, додайте приправу для курки і лавровий лист. Влийте окріп і тушкуйте на середньому вогні близько 20 хвилин. Потім додайте подрібнений часник, сметану і тушкуйте ще 20 хвилин. Смачного!

Більше цікавих рецептів – в статті Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття