Menu
Сезон гарбуза — три смачні страви, які можна приготувати з гарбузом

Сезон гарбуза — три смачні страви, які можна приготувати з гарбузом

Кіш з м'якушем гарбуза, макарони з сиром чеддер та гарбузим пюре, піца з гарбузом — у цій статті ми підібрали рецепти смачних страв, які можна приготувати з гарбузом.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Осінь та зима — слушний час для того, щоб готувати страви з м'якушем гарбуза. Гарбузова каша на молоці з рисом або пшоном, гарбузові млинці та гарбузові панкейки, гарбузова шарлотка й гарбузовий манник — з гарбузом можна приготувати багато смачного. У цій статті ми зробили добірку — три смачних страви, які можна приготувати з м'якушем гарбуза.

Кіш з м'якушем гарбуза — рецепт

Кіш — це страва французької кухні, відкритий пиріг з начинкою (овочами, різними видами сиру, м'ясними інгредієнтами). Про те, як приготувати форму для кіша, читайте в статті День французької кухні — вчимося готувати кіш.
Існують різні рецепти кіша: м'ясний кіш, вегетаріанський кіш, кіш з різними видами сиру. Для тих, хто любить страви з гарбузом, без сумніву, сподобається гарбузовий кіш. Щоб його приготувати, вам знадобляться інгредієнти:

  • 1 форма для кіша
  • 1 чашка гарбузового пюре
  • 125 грамів твердого сиру
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 6 гілочок зеленої цибулі
  • 3 яйця
  • Три чверті склянки молока або вершків (можна і того, і того)
  • По 0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха, імбиру, перцю

молоко

Зелену цибулю подрібніть. Сир натріть на тертці. Яєчні білки та жовтки розділіть. (Про те, як приготувати гарбузове пюре, читайте в статті Сезон гарбуза — як приготувати смачну гарбузову кашу на молоці).
Подрібнений сир викладіть у форму. Яєчні білки добре збийте. Вершкове масло розтопіть на сковороді й злегка підсмажте зелену цибулю. Додайте приправи, жовтки, молоко або вершки, гарбузове пюре. Додайте збиті яєчні білки. Вилийте суміш у форму для пирога й поставте кіш в гарячу духовку. Запікайте приблизно 40 хвилин або до готовності.

Кіш з м'якушем гарбуза

Також, смачний кіш можна приготувати з таким корисним овочем як брюссельська капуста. Про те, як це зробити, читайте в статті Брюссельська капуста — чим корисна та що з нею приготувати

Макарони з сиром чеддер і гарбузом

В американців є така проста і смачна (хоч і дуже калорійна) страва — макарони з сирним соусом. Класичні макарони з сиром (або macaroni and cheese) готуються з сирним соусом на молоці та вершковому маслі з сиром чеддер. Про те, як їх приготувати, читайте в статті Швидко, смачно, поживно — як приготувати макарони з плавленим сиром
Також, можна приготувати макарони з сирним соусом та гарбузовим пюре. Рецепт приготування гарбузових макаронів не сильно відрізняється від рецепта класичних макаронів з сиром. Вам знадобляться інгредієнти:

  • 400–500 грамів макаронів
  • 4 столові ложки вершкового масла
  • 3 столові ложки борошна
  • 2 склянки молока
  • 2 чашки подрібненого сиру чеддер
  • 400 грамів гарбузового пюре
  • Сіль, чорний перець — за смаком
  • Панірувальні сухарі

сир

Макарони відваріть відповідно до інструкції, відкиньте на друшляк. Тим часом на сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно, добре перемішайте. Додайте молоко, добре перемішайте. Додайте на сковороду подрібнений сир та гарбузове пюре. Тушкуйте, помішуючи, поки не розплавиться сир. Макарони викладіть у форму для касеролі, зверху вилийте соус, посипте панірувальними сухарями. Поставте макарони в гарячу духовку приблизно на 20 хвилин, щоб страва трохи підрум'янилася. Смачного!

гарбуз

Також, макарони можна приготувати з двома видами сиру — наприклад, з сиром чеддер та сиром хаварті. Рецепт — в статті Що приготувати з сиром хаварті — найкращі рецепти

Піца з м'якушем гарбуза — рецепти

Якщо ви любите піцу і страви з гарбузом, спробуйте приготувати піцу з гарбузовою начинкою. Корж для піци можна купити готовий, а можна приготувати самостійно: на молоці або на кефірі. Як це зробити — читайте в статті Як і з чим приготувати смачну піцу — 2 рецепти тіста та 10 ідей для начинки
Пропонуємо вам кілька ідей, як зробити гарбузову начинку для піци:

  • Піца з гарбузом, шинкою та моцарелою. Кілька ложок гарбузового пюре і декілька зубчиків запеченого в духовці часнику (ці інгредієнти потрібно з'єднати), копчена шинка (нарізати кубиками), свіжа моцарела (подрібнити), листя шавлії (подрібнити), підсмажене гарбузове насіння (щоб прикрасити піцу). Гарбузове пюре та інші інгредієнти викладіть на корж для піци, поставте в духовку — і приємного апетиту!

сир

  • Піца з гарбузом та беконом. М'якуш гарбуза (нарізати невеликими шматочками й відварити), бекон (підсмажити на сковороді), цибулю (нарізати кільцями і теж підсмажити), сметанний соус (додати в сметану трохи солі й меленого мускатного горіха), твердий сир (натерти на великій тертці). Корж для піци змастіть соусом, викладіть інгредієнти, поставте в духовку приблизно на півгодини або до готовності.

сир

  • Вегетаріанська піца з гарбузом. Свіжий м'якуш гарбуза (натерти на тертці), помідор (нарізати кружечками), зелень (подрібнити), твердий сир (натерти на тертці). Викладіть на корж для піци скибочки гарбуза, помідор, зелень, подрібнений сир. Поставте в гарячу духовку на 20 хвилин або до готовності. Смачного!

Піца з м'якушем гарбуза

А які страви готуєте з гарбузом Ви?

За матеріалами geniuskitchen.com, trialandeater.com, bluda-iz-tykvy.ru

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття