Menu
Розвантажувальні дні — що потрібно знати та які бувають розвантажувальні дні

Розвантажувальні дні — що потрібно знати та які бувають розвантажувальні дні

Якщо ви стежите за тим, щоб не набрати зайві кілограми, то напевно чули про такий спосіб схуднення як розвантажувальні дні. За один розвантажувальний день можна скинути приблизно 500 грамів ваги. У той же час, такий спосіб схуднення має свої переваги та протипоказання — про них ми й розповімо у цій статті.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сьогодні існує безліч дієт та методик схуднення: дієта на молоці й бананах, дієта на гречці та кефірі, дієта на кисломолочному сирі та яблуках, йогуртова дієта, біла дієта, кефірна дієта через день, дієта «Шість пелюсток» та багато інших. При цьому, був і залишається популярним такий спосіб схуднення як розвантажувальні дні.

Що потрібно знати про розвантажувальні дні

Розвантажувальні дні — це не тільки спосіб схуднення, але й спосіб очистити організм. Вони покращують обмін речовин, допомагають вивести шлаки з організму, а крім того — привчають ваш шлунок до меншої кількості їжі. У той же час, перед тим як влаштовувати собі розвантажувальні дні, слід враховувати деякі загальні правила:

  • Не варто влаштовувати розвантажувальні дні, якщо у вас очікуються інтенсивні розумові та фізичні навантаження.
  • Категорично заборонено проводити розвантажувальні дні при вагітності та в період годування груддю.
  • При наявності захворювань шлунково-кишкового тракту (і будь-яких інших хронічних або гострих захворювань), варто порадитися з лікарем — чи можна вам влаштовувати розвантажувальні дні та на яких продуктах краще влаштовувати розвантажувальні дні.
  • Не варто під час розвантажувальних днів вживати проносні або сечогінні засоби — це створить додаткове навантаження на організм.
  • Під час розвантажувальних днів слід пити багато води — до 2,5 літрів на день.
  • За кілька днів до «розвантаження» варто зменшити кількість калорій.
  • Після розвантажувальних днів потрібно також дотримуватися помірності: не переїдати, виключити шкідливі продукти (жирне, смажене, копчене).

ваги

Читайте також: Що їсти, щоб добре себе почувати — найкращі та найгірші продукти для травлення

Як вибрати час для розвантажувального дня

Не існує єдиних рекомендацій щодо того, коли найкраще проводити розвантажувальні дні. Одні фахівці рекомендують робити це під час вихідних — коли можна відпочити, розслабитися, і рівень стресу мінімальний. Інші рекомендують влаштовувати «розвантаження» в дні, коли у вас дуже завантажений графік і багато справ — так у вас не буде часу думати про їжу. Що вибрати — вирішувати вам.

Які бувають розвантажувальні дні

Існує безліч варіантів розвантажувальних днів: білкові, вуглеводні, комбіновані. Вибирати варто той продукт, який вам подобається, і по якому у вас немає протипоказань (алергій, індивідуальної непереносимості). Пропонуємо вам кілька ідей — які бувають розвантажувальні дні (хоча насправді їх набагато більше).

Розвантажувальні дні на кефірі

Протягом дня ви випиваєте приблизно 1,5 літри кефіру через однакові проміжки часу (в середньому — через три години). Також, існує дієта, з використанням кефірних розвантажувальних днів — кефірна дієта через день. Під час цієї дієти ви чергуєте звичайне харчування (1500 калорій на добу) і розвантажувальні дні на кефірі.

кефір

Більше — читайте в статті Як швидко схуднути на кефірі — 6 кефірних дієт

Розвантажувальні дні на гречці та кефірі

Для цього розвантажувального дня вам знадобиться 250 грамів гречки та 5 склянок кефіру (1 літр). Гречку потрібно з вечора запарити окропом і розділити на п'ять прийомів їжі. Кожну порцію гречки можна запити склянкою кефіру.

Читайте також: Як схуднути швидко, легко та без шкоди для здоров'я — дієта на гречці і кефірі

Розвантажувальний день на фруктах

Влаштовувати розвантажувальний день можна на будь-яких фруктах, за винятком бананів та винограду. За день ви можете з'їдати 1,5 кілограма фруктів — яблук, грейпфрутів, інших. Якщо вам важко витримати весь день на фруктах, спробуйте такі варіанти: 1 кілограм яблук та 600 грамів кисломолочного сиру на день; 1 кілограм грейпфрутів та 600 грамів відвареної курячої грудки на день.

Розвантажувальний день на фруктах

Розвантажувальний день на огірках

За день можна з'їсти 1,5–2 кілограми огірків, на ніч — випити склянку кефіру.

Розвантажувальний день на кисломолочному сирі

За день з'їдаєте 500–600 грамів нежирного сиру, розділеного на 5–6 прийомів їжі. Альтернативний варіант: 300 грамів сиру та 1 літр кефіру на день.

Сир домашній

За матеріалами kp.ru, likar.info, pravilnoe-pokhudenie.ru

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття