Menu
Просто, смачно, поживно — три способи приготувати картопляний салат

Просто, смачно, поживно — три способи приготувати картопляний салат

Класичний картопляний салат з яйцями та майонезом, картопляний салат з беконом і сиром чеддер, картопляний салат з йогуртом замість майонезу — у цій статті ми зробили добірку рецептів смачної та поживної страви.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Картопляний салат — страва, яку можна знайти в кухнях різних країн: німецькій, чеській, американській. Готують такий салат з відвареної картоплі (краще брати сорти, які не розварюються), з цибулею, зеленню, яйцями, тертим сиром та беконом. Заправляють такий салат майонезом, майонезом зі сметаною або густим йогуртом (таким як грецький або турецький).

йогурт

Читайте також: Готуємо просто — як приготувати смачне картопляне пюре

Подавати картопляний салат можна як окрему страву, а можна як гарнір до м'ясних та рибних страв. У цій статті пропонуємо вам три рецепти: картопляний салат з яйцями та майонезом, картопляний салат з беконом і сиром чеддер, картопляний салат з йогуртом замість майонезу.

Картопляний салат з яйцями — простий рецепт

Існує багато простих рецептів смачних салатів: салати з макаронами, сирні салати, салати зі свіжими овочами. Також, дуже просто приготувати картопляний салат з яйцями та майонезом. Візьміть інгредієнти:

  • 2 кілограми червоної картоплі
  • 1 чашку майонезу
  • Третину чашки молока
  • 2 столові ложки гірчиці
  • Пучок зеленої цибулі
  • 6 курячих яєць
  • Сіль, перець — за смаком

Картоплю відваріть так, щоб вона стала м'якою, але не розварилася (від 20 до 30 хвилин). Злийте воду та відставте картоплю, щоб вона охолола. Яйця відваріть, охолодіть та очистіть від шкірки. У мисці добре перемішайте майонез, гірчицю, молоко, сіль та перець (можна віночком або за допомогою блендера). Цибулю подрібніть. Очистіть картоплю від шкірки та наріжте кубиками, додайте заправку, перемішайте. Додайте зелену цибулю та яйця, знову перемішайте. (Яйця можна нарізати кружечками й прикрасити салат). Смачного!

Картопляний салат з яйцями і майонезом

Читайте також: Готуємося до Нового Року — найкращі рецепти салату олів'є

Картопляний салат з беконом і сиром чеддер — рецепт

Сир чеддер — один з найпопулярніших видів твердого сиру, його випускають сировари в усьому світі. Виготовляють чеддер і в Україні — нещодавно Баштанський сирзавод випустив новий сир «Чеддер» під ТМ «Пирятин». Сир чеддер широко використовується в кулінарії: з ним готують солону випічку, овочеві та м'ясні запіканки, крем-супи, фаршировані яйця, сендвічі та бутерброди.

Сир чеддер

Більше — читайте в статті Меню сирного гурмана — 8 ідей, що приготувати з сиром чеддер

Також, з сиром чеддер можна приготувати смачний картопляний салат. Для цього вам знадобляться інгредієнти:

  • 1 кілограм картоплі
  • 1 чашка сметани
  • 0,5 чашки майонезу
  • Чверть чашки цукру — за бажанням
  • 1 чашка подрібненого сиру чеддер
  • 1 столова ложка шматочків підсмаженого бекону
  • Кілька гілочок зеленої цибулі

Картоплю відваріть, воду злийте та відставте картоплю в сторону. Зелену цибулю подрібніть. У мисці перемішайте сметану, майонез, цукор, половину подрібненого сиру й половину цибулі. Картоплю наріжте кубиками. З'єднайте картоплю та заправку, злегка перемішайте. Прикрасьте салат подрібненим сиром, зеленою цибулею та шматочками бекону.

Картопляний салат з беконом і сиром чеддер

Читайте також: Готуємося до Нового Року — як приготувати салат «Мімоза»

Картопляний салат без майонезу — як приготувати

Класичний картопляний салат з майонезом — смачний та поживний, проте досить калорійний, зокрема через вміст майонезу. Проте, існують рецепти картопляного салату без майонезу — для тих, хто рахує калорії та стежить за фігурою.

Сметана

Більше — читайте в статті Чим замінити майонез — 10 продуктів-замінників майонезу

Щоб приготувати картопляний салат без майонезу, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1,5 кілограма картоплі
  • 1,5 чашки грецького або турецького йогурту
  • 1,5 столові ложки білого винного оцту
  • 2 чайні ложки лимонного соку
  • Пучок петрушки, трошки базиліку та свіжого кропу
  • 0,5 чайної ложки часникового порошку
  • Чорний перець та сіль — за смаком

Картоплю очистіть від шкірки, наріжте кубиками та відваріть у підсоленій воді, воду злийте й відставте картоплю в сторону. Зелень подрібніть. У мисці перемішайте йогурт, білий винний оцет, лимонний сік, часниковий порошок, сіль, трохи перцю, подрібнену зелень (трохи зелені залиште, щоб прикрасити салат). З'єднайте картоплю та заправку, злегка перемішайте і поставте на кілька годин в холодильник. Коли будете подавати на стіл, прикрасьте зеленню. Смачного!

Картопляний салат без майонезу

За матеріалами thespruceeats.com, allrecipes.com, fivehearthome.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття