Menu
Правильне харчування — 7 корисних поєднань продуктів для здоров'я

Правильне харчування — 7 корисних поєднань продуктів для здоров'я

Продукти для гарного травлення, для міцного імунітету, для красивої шкіри, для хорошого зору, для додаткової енергії – в цій статті ми розповімо, які продукти найкраще поєднувати разом для зміцнення здоров'я.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Правильне поєднання продуктів – простий і ефективний спосіб поліпшити травлення, позбавитись від зайвих сантиметрів, бути бадьорим і енергійним. У цій статті ми розповімо, які продукти ідеально підходять один до одного, щоб отримати максимальну користь для здоров'я.

1. Насіння льону і йогурт для хорошого травлення

Насіння льону

Стан нашого здоров'я дуже пов'язаний з тим, який спосіб життя ми ведемо. Часті стреси і неправильне харчування дають про себе знати, внаслідок чого, змінюється баланс шкідливих і корисних бактерій на користь перших. Ми відчуваємо важкість у животі, починаються проблеми з роботою кишечника. Щоб уникнути цього, слід поповнити баланс корисних бактерій пробіотиками, а щоб вони прижилися – доповнити пребіотиками. Якнайкраще з поліпшенням травлення і зміцнення імунітету справляється йогурт. Його багатство на корисні і поживні речовини відомі людині сотні років, а насіння льону лише зміцнюють корисну дію йогуртів. Для цього вам знадобиться всього лише одна чайна ложка насіння льону, улюблений йогурт і мікрофлора кишечника буде здоровою.

Йогурт

Більше про користь йогуртів читайте в статті 10 причин, чому варто додати в раціон класичний йогурт

2. Курка і морква для міцного імунітету

Курка і морква

Ці два продукти дуже добре підходять один до одного. Морква багата на вітамін А, який бореться з вірусами та інфекціями, а куряче м'ясо містить цинк, без якого вітамін А не так добре засвоюється в нашому організмі. Тому морквяний салат і смажена на грилі курка – ідеальний обід для зміцнення імунітету. А приготувати смачний морквяний салат дуже просто. Для цього вам знадобиться 500 г моркви, 200 г сметани і зубчик часнику. Моркву очистити і натерти на крупній тертці. Сюди додати сметану, подрібнений часник і все ретельно перемішати. Готово!

Сметана

3. Томати і оливкова олія для красивої шкіри

Регулярне вживання салатів з томатами і оливковою заправкою зроблять вашу шкіру здоровішою і красивішою. Помідори містять лікопін, який допомагає шкірі краще, ніж сонцезахисні креми, а оливкове масло зробить шкіру ніжною.

Середньої порції салату буде досить, щоб отримати правильну кількість корисних речовин в добу. Щоб приготувати смачний і швидкий салат – вам знадобиться:

  • Великий стиглий помідор – 1 шт
  • Моцарелла – 120 г
  • Свіжий базилік
  • Оливкова олія Extra Virgin
  • Морська сіль крупного помелу і перець – за смаком

Моццарелла

Для початку помідори поріжте кільцями, товщина близько 1-2 см і викладіть їх на тарілку. Моцареллу поріжте схожими кільцями і викладіть зверху на помідор. Приправіть салат базиліком, сіллю, перцем і полийте оливковою олією. Готово!

Читайте також: З користю для здоров'я та без шкоди для фігури — рецепти салатів з йогуртом

4. Авокадо і шпинат для хорошого зору

Шпинат містить в собі мало калорій і багато поживних речовин (білки, мінерали, вуглеводи і вітаміни). Лютеїн і вітамін А, який також входить до складу шпинату, дуже корисний для зору. Авокадо в свою чергу, насичений корисними жирами, які сприяють розчинення і засвоєння вітаміну А та лютеїну, тому регулярне вживання цих двох продуктів добре підтримають здоров'я наших очей. Є багато страв з їх вживанням. Один з найшвидших і простих – салат. Щоб приготувати смачний салат з авокадо і шпинатом – вам знадобиться:

  • Авокадо – 2 шт
  • Шпинат – 100 г
  • Заморожений зелений горошок – 2 склянки
  • Кисломолочний сир – 50 г
  • Діжонская гірчиця – 1 ст. л.
  • Петрушка – 20 г
  • Винний оцет – 1 ч. л.
  • Оливкова олія – 1 ч. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Сир домашній

Для початку відваріть горошок і дайте йому охолонути. Авокадо слід очистити і порізати на кубики. Для приготування соусу змішайте масло, гірчицю і оцет. В окремій мисці перемішайте авокадо, петрушку, шпинат і соус. Додайте сир та сіль і перець за смаком. Готово! Також, можна приготувати смузі з вживанням авокадо і шпинату.
Про те, як приготувати смачний смузі – в статті Готуємо смузі з користю для шлунку та фігури

5. Вівсяні пластівці і яблука для здорового серця

Вівсяні пластівці і яблука

Справитися з рівнем холестерину в організмі і захистити судини зможе вівсяна каша, в якій міститься бета-глюкан і авенантраміди. А посилити і доповнити цей ефект допоможуть яблука. Регулярний сніданок з вівсянкою і яблуками запорука здорового серця.

Рецепти смачної вівсяної каші – в статті Як приготувати вівсяну кашу на молоці — 5 рецептів

6. Болгарський перець і нут для додаткової енергії

Болгарський перець і нут

Нут містить в собі залізо, а болгарський перець компоненти, які допомагають йому краще засвоюватися. Разом ці продукти заряджають наш організм бадьорістю і енергією. Регулярне вживання хумусу з печеним червоним перцем зробить вас активніше і енергійніше. А приготувати хумус в домашніх умовах дуже просто. Вам знадобитися:

  • Нут – 1 склянка
  • Кунжут – 50 г
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Сік лимону – 3 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Оливкова олія – 6 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Свіжа кінза
  • Сода

Залийте нут холодною водою, додайте дрібку соди і варіть близько 30-60 хвилин до готовності. Потім зробіть тахіні: кунжут викладіть на суху гарячу сковорідку і готуйте до рум'яності. Подрібніть його в кавомолці, додайте 2 столові ложки олії і перемішайте (якщо немає можливості зробити тахіні, можна купити готовий). Воду з нуту злийте в окрему посудину, вона ще стане в нагоді. У блендері змішайте нут, лимонний сік, оливкову олію, кінзу, часник і спеції, поступово додаючи воду з нуту, щоб домогтися потрібної консистенції. Хумус викладіть на тарілку, додайте печений червоний перець і страва для додаткової активності та енергії готова!

7. Печінка і капуста для профілактики анемії

Нестача заліза в організмі підвищує шанси підхопити застуду або вірусні захворювання. Від такого дефіциту також виникають проблеми з блідою, сухою шкірою, ламким і тьмяним волоссям. Доброю профілактикою залізодефіцитної анемії буде печінка та капуста. Нормальна добова доза заліза - 15 г. Таку кількість корисних речовин ви можете отримати з 300 г печінки та капусти в будь-якій кількості, яка багата на вітамін С. Регулярне вживання цих продуктів поповнить рівень заліза в організмі і поліпшить колір шкіри, волосся та нігтів.

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття