Menu
Источник: stocksnap.io

3 оригінальних рецепти приготування чізкейка в духовці

У цій статті ми підібрали  рецепти із запіканням в духовці: базовий рецепт с ваніллю та корицею, королівський чізкейк по-неаполітанськи та чізкейк з авокадо. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Приготувати чізкейк можна двома способами — без випікання в духовці, і з випіканням. Ми вже писали про те, як готувати чізкейк без випікання. У цій статті ми підібрали рецепти із запіканням в духовці: базовий рецепт с ваніллю та корицею, королівський чізкейк по-неаполітанськи та чізкейк з авокадо. Почнемо!

Запашний чізкейк в духовці — рецепт перший

  • 1 чашка подрібненого печива
  • Чверть чашки подрібнених горіхів на вибір
  • 3 столові ложки коричневого цукру
  • 1 чашка білого цукру
  • 1 чашка сметани
  • 1 чашка вершків жирністю 40%
  • 5 столових ложок розтопленого вершкового масла
  • 3 столові ложки борошна
  • 3 яйця
  • 250 грамів кисломолочного сиру або сиркової маси
  • По 1 столовій ложці меленої кориці та ванілі
  • Половина чайної ложки меленого мускатного горіха

Спочатку приготуємо корж для чізкейка. Для цього візьміть крихти печива, горіхи, коричневий цукор, корицю, мускатний горіх і розтоплене вершкове масло. Все добре перемішайте. Викладіть суміш в роз'ємну форму і поставте в попередньо нагріту духовку на 10 хвилин. Готовий корж дістаньте з духовки та відставте в сторону.

У великій тарілці добре перемішайте сир, білий цукор, сметану і вершки. Потім додайте борошно і ваніль, знову все добре перемішайте. Тепер збийте суміш міксером на низькій швидкості, по одному додаючи яйця. Готову суміш вилийте на корж.

Чізкейк запікається в духовці приблизно 1 годину або до готовності. Після цього охолодіть чізкейк і поставте в холодильник на ніч. Цей чізкейк можна подавати без добавок, а можна прикрасити будь-якими фруктами, ягодами, варенням, збитими вершками, та й чим завгодно. Смачного!

Читайте також: 10 причин, чому варто додати в раціон кисломолочний сир

Рецепт чізккейка в духовці

Рецепт другий: королівський чізкейк по-неаполітанськи— з полуницею, чорним і білим шоколадом

  • 1 чашка подрібненого шоколадного печива
  • 3 столові ложки розтопленого вершкового масла

Насамперед, необхідно приготувати корж для чізкейку. Для цього добре перемішайте крихти шоколадного печива з розтопленим маслом. Викладіть суміш в роз'ємну форму для запікання, добре її спресуйте і поставте в розігріту духовку. Запікайте 8-10 хвилин при температурі 175 градусів.

Начинка перша — білий шоколад з ваніллю

  • 50 грамів білого шоколаду
  • 200 грамів перетертого кисломолочного сиру або сирної маси
  • Чверть чашки цукру
  • 1 яйце
  • Половина чайної ложки ванілі

Білий шоколад подрібніть і розтопіть на пару, можна в мікрохвильовці. У блендері добре перемішайте сир, цукор, яйце і ваніль. В кінці додайте розтоплений білий шоколад і знову все перемішайте.

Начинка друга — чорний шоколад з гірчинкою

  • 50 грамів гіркого чорного шоколаду
  • 200 грамів перетертого кисломолочного сиру або сирної маси з ваніллю
  • Чверть чашки цукру
  • 1 яйце
  • Половина чайної ложки ванілі

Чорний шоколад подрібніть і розтопіть на пару, можна в мікрохвильовці. У блендері добре перемішайте сир, цукор, яйце і ваніль. В кінці додайте розтоплений чорний шоколад і знову все перемішайте.

Начинка третя — полунична

  • Півчашки подрібненої полуниці (свіжої або замороженої)
  • 200 грамів перетертого кисломолочного сиру або сирної маси
  • Чверть чашки цукру
  • 1 яйце
  • Половина чайної ложки полуничною приправи для випічки

Складіть всі інгредієнти в блендер і перемішайте до отримання однорідної маси.

Тепер візьміть охолоджений корж і шарами викладіть в корж начинку: спочатку начинку з білим шоколадом, потім з чорний шоколадом, потім полуничну. У попередньо розігріту духовку (200 градусів) поставте чізкейк на 10 хвилин, зменшіть температуру до 150 градусів і запікайте ще 50 хвилин. Коли чізкейк буде готовий, дістаньте його з духовки, ножем акуратно відокремте країта залиште охолоджуватись. Потім поставте в холодильник на 2 години. Готовий чізкейк можна прикрасити ягодами та/або шоколадною крихтою. Смачного!

Читайте також: Пиріг, желе, смузі та інші десерти з ряжанкою — смачні рецепти

Рецепт чізккейка в духовці

Чізкейк з авокадо та горіхами — рецепт третій

  • Третина чашки подрібнених горіхів
  • 1 чашка подрібненого печива
  • Дрібка солі
  • Половина чайної ложки насіння анісу
  • 2 стиглих авокадо, очищених від шкірки та кісточки
  • 250 грамів кисломолочного сиру або сиркової маси
  • 7 грамів желатину
  • Цедра 1 лимона
  • 1,5 чашки молока
  • Півчашки цукру
  • Ваніль за смаком

Спочатку приготуємо корж для чізкейку. У блендері добре подрібніть горіхи. Додайте в блендер крихти печива, 1 столову ложку цукру, насіння анісу, сіль та 2 столові ложки води. Подрібніть все так, щоб вийшла однорідна маса. Викладіть суміш в роз'ємну форму і поставте в попередньо нагріту духовку на 15-20 хвилин. Готовий корж дістаньте з духовки і відставте в сторону.

Желатин залийте 2 столовими ложками теплої води і залиште настоюватися на 5 хвилин. У каструльку вилийте молоко, додайте півчашки цукру, ваніль і лимонну цедру. Доведіть до кипіння. Додайте желатин і потримайте на вогні ще 1 хвилину, щоб желатин розчинився. В кінці дістаньте шумівкою цедру лимона.

У блендері подрібніть сир і м'якоть авокадо. Додайте молочну суміш, знову все добре перемішайте. Тепер вилийте сирну суміш на корж і поставте в холодильник хоча б на 3 години. Чізкейк готовий! Перед тим як подавати на стіл, можна прикрасити його варенням, журавлинним сиропом або будь-якими ягодами за смаком.

Читайте також: Десерт за 15 хвилин — як приготувати гарбузовий пиріг швидко та смачно

Рецепт чізккейка в духовці

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття