Menu
5 незвичайних молочних продуктів, які варто спробувати вже зараз

5 незвичайних молочних продуктів, які варто спробувати вже зараз

Всі знають, що таке молоко, кефір, сметана та кисломолочний сир, і який у цих продуктів смак. Однак, не всі куштували такі продукти як айран з кропом, турецький йогурт, білкова закваска і продукти «З печі».

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сьогодні на полицях українських продуктових магазинів представлено багато самих різних продуктів: кефір та кисломолочна закваска, ряжанка і простокваша, Геролакт та Біолакт, йогурти з фруктовими добавками і класичний йогурт без добавок, турецький йогурт та сметана «З печі».

У цій статті ми підібрали 5 молочних та кисломолочних продуктів, які з'явилися порівняно недавно та які однозначно варто скуштувати.

1. Айран з кропом

Айран — це солоний напій, який чудово втамовує спрагу, корисний для здоров'я (як і в інших продуктах на основі молока, в ньому міститься багато корисних речовин), прекрасно засвоюється організмом, очищає організм від токсинів, допомагає схуднути та навіть полегшує стан похмілля. На полицях українських магазинів, крім звичайного айрану, нещодавно з'явився і айран з кропом.

Айран з кропом

Більше про властивості та користь айрану читайте в статті Напій здоров'я від народів Кавказу — 7 причин полюбити айран

Айран можна вживати як окремий напій. На айрані можна готувати холодні літні супи (суп з броколі, суп з огірком), а також смачні та поживні солоні смузі. На айрані — як звичайному, так і айрані з кропом — можна приготувати дуже смачну холодну окрошку.

sho2

Більше — читайте в статті Літні страви за 15 хвилин — холодні супи та напої на айрані

2. Закваска з підвищеним вмістом білка

Якщо ви стежите за харчуванням, то напевно знаєте, як важливо вживати достатню кількість білка. Споживання високобілкової їжі — яка корисна сама по собі — допомагає знизити апетит та навіть схуднути. І навпаки, дефіцит білка в раціоні призводить до уповільнення метаболізму, зниження рівня енергії, болю в м'язах та суглобах.

струнка фігура

Більше про користь білка читайте в статті Для чого потрібно їсти продукти з високим вмістом білка — що говорять вчені

Існує багато продуктів з високим вмістом білка: кисломолочний сир, йогурт, різні види сиру та молочні продукти, горіхи, м'ясо й риба. Багато білка міститься і в білковій заквасці, розробленій спеціально для людей, які ведуть активний спосіб життя: в 100 грамах напою — 4,5 грама білка (тобто, в одній пляшці — не менш 20 грамів білка). Білкова закваска буває звичайна і з полуничним наповнювачем.

закваска

Читайте також: Скільки потрібно білка і де його брати — 10 продуктів з високим вмістом білка

3. Ряжанка «З печі»

Ряжанка — корисний кисломолочний продукт, в якому міститься кальцій, фосфор, магній, калій, багато вітамінів та інших корисних речовин. Складно знайти людину, яка б не куштувала ряжанку — і майже всім подобається її м'який карамельний смак. Крім того, ряжанка відрізняється багатьма корисними властивостями: добре впливає на роботу травної системи, легко засвоюється, нормалізує роботу нирок та корисна при підвищеному тиску.

Ряжанка «З печі»

Більше про властивості ряжанки — читайте в статті Унікальна користь ряжанки: кому, коли і скільки її пити

Крім звичайної питної ряжанки, існує ряжанка «З печі» від торгової марки «Яготинське». Вона виготовляється термостатним способом, завдяки чому виходить більш густою та дуже смачною. Якщо ви любите ряжанку і ще не куштували ряжанку «З печі», зараз саме час це зробити. Вам сподобається!

ряжанка

4. Турецький йогурт

Йогурт «Турецький» — це аналог традиційного кисломолочного продукту Туреччини. Він відрізняється вишуканим смаком та густою консистенцією. Його можна вживати як окрему страву, а можна приготувати з ним смачний і корисний десерт — потрібно просто додати трохи фруктів, ягід або горіхів. Більше — читайте в статті Як зробити з турецького йогурту смачний десерт за 5 хвилин

Турецький йогурт

Йогурт «Турецький», завдяки густій консистенції, прекрасно підходить як заправка для салатів — як більш корисний аналог майонезу. Крім того, турецький йогурт — більш легкий продукт, якщо порівнювати з вершками та сметаною, тому він якнайкраще підійде тим, хто сидить на дієті.

Турецький йогурт

5. Какао з молоком

Хто з нас в дитинстві не любив какао з молоком? Адже какао з молоком — це не тільки смачно, але й корисно для здоров'я та настрою. Приготувати какао з молоком — дуже просто: для цього потрібен порошок какао, цукор, молоко, ваніль та кориця (останні два інгредієнти — за бажанням). Рецепти какао — читайте в статті Чим корисно гаряче какао з молоком та як його готувати — 5 рецептів

Какао з молоком

Якщо ж готувати какао — зовсім ніколи, можна поласувати готовим напоєм від торгової марки «Яготинське». Він випускається в упаковці на 450 та 900 грамів і сподобається як дорослим, так і дітям. Крім того, його можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді — потрібно просто збовтати, відкрити і можна насолоджуватися!

Какао з молоком

А які молочні продукти найбільше любите ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття