Menu
Літнє меню — 5 способів приготувати смачний та корисний суп з огірками

Літнє меню — 5 способів приготувати смачний та корисний суп з огірками

Літній суп з огірками на кефірі та огірковий суп на айрані, суп з огірками та сметаною і суп з турецьким йогуртом, огірковий суп на класичному йогурті без добавок — у цій статті розповідаємо, як приготувати смачний огірковий суп.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Огірки — корисний, доступний та низькокалорійний овоч, з яким можна приготувати багато смачних страв. Калорійність огірків — всього 15 калорій в 100 грамах овочу. В огірках міститься корисна клітковина, а також калій та інші корисні речовини.

З огірками можна приготувати багато смачних та корисних салатів, а також літні супи та літні смузі з огірками — як це зробити, розповімо у цій статті.

суп

Огіркові супи на айрані

Айран — смачний кисломолочний продукт, який дуже добре втамовує спрагу в літню спеку, чудово засвоюється організмом та містить багато корисних речовин (як і всі продукти з коров'ячого молока). Також, з айраном можна приготувати багато смачних літніх страв, наприклад, огірковий суп на айрані.

айран

Щоб приготувати такий суп, знадобиться кілька свіжих огірків, кілька гілочок зеленої цибулі і, звичайно ж, айран (звичайний або з кропом). Огірки та зелену цибулю складіть у блендер, залийте айраном, добре подрібніть — і приємного апетиту!

суп

Читайте також: Літні страви за 15 хвилин — холодні супи та напої на айрані

Огірковий суп на кефірі

Не гірше, ніж холодний суп на айрані, влітку смакуватиме і холодний огірковий суп на кефірі. В кефірі міститься багато вітамінів, мікроелементів, а також корисні бактерії, які добре впливають на роботу шлунково-кишкового тракту і навіть допомагають схуднути.

кефір

Щоб приготувати суп на кефірі, візьміть кілька свіжих огірків, кілька гілочок зеленої цибулі й зубчик часнику, кілька столових ложок лимонного соку, трохи оливкової олії і, звичайно ж, склянку кефіру або кисломолочної закваски. Інгредієнти складіть у блендер, добре подрібніть — і можна насолоджуватися смачним літнім супом!

смузі

Також, на кефірі можна приготувати огірково-кабачковий гаспачо з базиліком — як це зробити, читайте в статті Продукти з пробіотиками — вчимося готувати холодні супи на кефірі

Огірковий суп з турецьким йогуртом

Для того, щоб приготувати цей суп, знадобиться густий йогурт без добавок (грецький або турецький), а також огірки, сік лимона, зубчик часнику, оливкова олія, кріп та петрушка, сіль, половинка червоної цибулини і один великий помідор.

йогурт

Огірки, йогурт, сік лимона, кріп і петрушку, часник і оливкову олію помістіть у блендер, залийте йогуртом та добре подрібніть. Червону цибулину подрібніть, помідор наріжте кубиками. Готовий суп охолодіть, розлийте в тарілки, прикрасьте подрібненою червоною цибулею та подрібненим помідором. Смачного!

смузі

Читайте також: Як готують супи на йогурті в різних країнах — найкращі рецепти

Літній суп з огірками на класичному йогурті

Якщо хочеться поекспериментувати з чимось незвичайним, чому б не приготувати літній суп з огірками та м'якушем авокадо на питному йогурті? Щоб приготувати такий суп, знадобиться не так багато інгредієнтів: огірки, м'якуш авокадо, йогурт, зубчик часнику, трохи лимонного соку та оливкової олії, сіль, перець, приправи. Інгредієнти складіть у блендер, залийте йогуртом, подрібніть — і приємного апетиту!

йогурт

Читайте також: Чим корисні огірки та що з ними приготувати — найкращі літні рецепти

Огірковий суп на овочевому бульйоні зі сметаною

Приготувати такий суп — не складніше, ніж огірковий суп на айрані, огірковий суп на кефірі або огірковий суп на йогурті. Вам знадобляться інгредієнти: 3 середніх огірки, 2 гілочки зеленої цибулі, півтори чашки овочевого бульйону, півчашки сметани, столова ложка лимонного соку, сіль та чорний перець за смаком. Інгредієнти складіть у блендер або кухонний комбайн і подрібніть до стану пюре. Поставте суп в холодильник. Подавайте на стіл холодним. Смачного!

сметана

Читайте також: Як швидко приготувати суп — прості та складні рецепти супів з кабачками

*****
Якщо ви любите літні холодні супи, спробуйте також приготувати домашню окрошку і холодний борщ з червоним буряком. Про те, як це зробити, читайте в статтях 5 способів приготувати окрошку — окрошка на кефірі, айрані, заквасці, ряжанці або сметані та Перші страви — як приготувати смачний холодний борщ з червоним буряком

А які літні супи готуєте ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття