Menu
Джерело: pexels.com

Худнемо швидко та смачно — 7 експрес-дієт на всі випадки життя

У цій статті пропонуємо вам 7 експрес-дієт на всі випадки життя: дієту на гречці й кефірі, дієту на хлібі й кефірі, дієту на молоці та манго, дієту на молоці та бананах, два варіанти дієти на хлібі й молоці, а також дієту на кисломолочному сирі та грейпфрутах.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо через кілька днів — важливий захід, і ви хочете виглядати на всі сто, ось тільки прибрати б кілька зайвих кілограмів, то саме час сісти на експрес-дієту. І хоча в експрес-дієт є свої протипоказання та обмеження, для швидкого результату вони підходять якнайкраще.

У цій статті пропонуємо вам 7 експрес-дієт на всі випадки життя: дієту на гречці й кефірі, дієту на хлібі й кефірі, дієту на молоці та манго, дієту на молоці та бананах, два варіанти дієти на хлібі й молоці, а також дієту на кисломолочному сирі та грейпфрутах. Всі дієти розраховані на те, щоб за кілька днів скинути 3–5 кілограмів.

Дієта на гречці з кефіром

Одна з найпопулярніших і найбільш ефективних експрес-дієт — дозволяє скинути до 5 кілограмів за 5 днів. Незаперечна перевага цієї дієти — в тому, що вам не доведеться шукати якісь складні продукти або займатися приготуванням незвичних страв.

Більш детально про те, як правильно дотримуватися дієти на гречці й кефірі, читайте в нашій статті Як схуднути швидко, легко і без шкоди для здоров'я — дієта на гречці й кефірі.

Експрес дієта

Дієта на хлібі й кефірі

Ця проста та ефективна дієта складається з двох продуктів: кефіру та хліба. Хліб для дієти краще брати чорний, цільнозерновий або дієтичні хлібці без дріжджів. У хлібі для дієти може міститися борошно грубого помелу та цільнозернове борошно, і ні в якому разі не повинно міститися біле борошно першого сорту або будь-які добавки.

На цій дієті, ваш денний раціон буде складатися з трьох шматків хліба і півтора літри кефіру. Таким чином, ви зможете скинути приблизно 3 кілограми за три дні. Дотримуватися такої дієти більше, ніж 3 дні, не рекомендується. Повторити дієту можна не раніше ніж через місяць.

Читайте також: Смузі на кефірі — очищаємо організм після новорічних свят

Дієта на молоці та манго

Якщо порівнювати з кефірно-гречаною або дієтою на хлібі й кефірі, то дієта на манго і молоці у нас не така популярна. І абсолютно даремно. Дієта на манго та молоці — це дуже щадна експрес-дієта, за три дні якої можна скинути в середньому три кілограми.

Манго — екзотичний фрукт, в якому міститься багато вітамінів, мікроелементів, органічних кислот і харчових волокон. Крім того, в складі манго містяться речовини, які сприяють виробленню гормону лептину — останній сприяє зниженню апетиту.

Молоко (як і йогурт без добавок, і кефір), у свою чергу, забезпечить ваш організм білком та безліччю корисних речовин. Про склад і користь молока читайте в статті 15 причин, чому варто пити молоко кожен день.

Експрес дієта

Дієти на манго і молоці (кефірі, йогурті) дуже просто дотримуватися: ваш денний раціон складатиметься з трьох манго і трьох склянок молока (кефіру або йогурту). Плоди манго повинні бути стиглими, а молочні продукти — без будь-яких добавок і, звичайно ж, без цукру.

На такій дієті, в середньому ви споживаєте 800 калорій на добу — в результаті швидко скидаєте вагу. Дотримуватися молочно-мангової дієти варто не більше трьох днів, після чого потрібно поступово додавати в раціон інші продукти. Повторювати таку дієту рекомендується не раніше, ніж через місяць.

Дієта на молоці та бананах

І якщо дієта на молоці та манго для більшості — екзотика, то дієта на молоці та бананах багатьом добре знайома. Вона дуже схожа на попередню дієту — з тією лише різницею, що замість м'якуша манго ви берете м'якуш одного банана. Середня кількість калорій, які ви споживаєте в добу — 1000 калорій. Таким чином, за 4 дні дієти ви можете скинути приблизно 4 кілограми.

Експрес дієта

Більше про бананово-молочну дієту читайте в статті Дієта на молоці та бананах — 4 кілограми за 4 дні

Дієта на хлібі, вівсянці та молоці

Ця дієта — більш щадний варіант дієти на хлібі та кефірі. Дотримуючись її, ви скинете приблизно 3 кілограми за тиждень. Ваш денний раціон на цій дієті: вівсяна каша на воді без добавок, 0,5 літра молока, 200 грамів чорного хліба і чай без цукру. Наприклад, на сніданок їсте вівсянку на воді та шматочок чорного хліба, на обід — чай ​​з хлібом, на вечерю — хліб з молоком. Важливий момент: пити молоко можна тільки тоді, коли не їсте вівсянку (тобто, якщо на сніданок вівсянка, то молоко на сніданок вже не можна). В іншому — чергувати продукти можна на свій розсуд.

Читайте також: Худнемо смачно — 10 продуктів для тих, хто стежить за фігурою

М'який варіант хлібної дієти на молоці

Для тих, хто не любить жорсткі експрес-дієти, існує м'який варіант хлібно-молочної дієти. Раціон дієти: молоко, чорний цільнозерновий або хліб з висівками, відварена риба і куряче м'ясо, варені овочі, фрукти в невеликій кількості (крім бананів та винограду). За день може бути 5 прийомів їжі, при цьому хліб повинен бути присутнім в трьох.

Дієта на кисломолочному сирі та грейпфрутах

Крім дієт на молоці та кефірі, існує багато дієт на кисломолочному сирові. Річ у тім, що, завдяки високому вмісту білка, цей продукт прекрасно підходить для схуднення. Більше про корисні властивості сиру читайте в статті Чим корисний кисломолочний сир і коли краще його їсти.

Особливість цієї дієти — в тому, що ви можете їсти не тільки сир і грейпфрути, а й інші продукти (відварені яйця, овочі, молоко, томатний сік). Більше про те, як правильно дотримуватися дієти, читайте в нашій статті Три кілограми за три дні — зіркова експрес-дієта на сирі та грейпфрутах.

Експрес дієта

Що потрібно знати про експрес-дієти

  • Для того щоб дієта спрацювала, потрібно не тільки дотримуватися всіх вимог до раціону під час дієти. Важливо також правильно починати дієту і правильно з неї виходити (щоб кілограми не повернулися так само легко, як і зникли).
  • Експрес-дієти, та й дієти в цілому, підходять не всім. Наприклад, людям, у яких є захворювання шлунково-кишкового тракту, алергії та інші захворювання, експрес-дієти можуть бути протипоказані.
  • Якщо ви сумніваєтеся, чи можна вам сідати на дієту, порадьтеся з лікарем!

Про те, які низькокалорійні продукти можна їсти без шкоди для фігури, читайте в нашій статті: Продукти для схуднення — 10 ідей для тих, хто на дієті

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття