Menu
Холодні страви для новорічного столу — прості ідеї для застілля

Холодні страви для новорічного столу — прості ідеї для застілля

Салат олів'є з червоною рибою, фаршировані яйця, салат з сиром проволоне та салямі, млинці з ікрою та крем-сиром, салати з макаронами — у цій статті ми зробили добірку, яку холодну закуску приготувати для новорічного столу.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Новий Рік вже майже на порозі й саме час подумати, що б такого приготувати для новорічного застілля. У цій статті пропонуємо вам 6 ідей — холодна закуска, яку варто приготувати для новорічного столу.

Салат олів'є

Якщо й існує страва, без якої не обходиться жодне новорічне застілля, то це, звичайно ж, салат олів'є: з картоплею, морквою, докторською ковбасою, відвареними яйцями, солоними огірками та зеленим горошком. Замість докторської ковбаси в салат можна додати підсмажені печериці або відварену яловичину. Крім того, існують альтернативні рецепти салату олів'є, наприклад, олів'є з червоною рибою, ікрою та перепелиними яйцями або олів'є з креветками та авокадо. Заправити олів'є можна сметаною, турецьким йогуртом або соусом зі сметани та гірчиці.

сметана

До речі, не всі знають, що перший олів'є — придуманий в 19 столітті французьким кухарем московського ресторану — за складом дуже сильно відрізнявся від звичної нам страви. Наскільки відомо, в перший салат олів'є входили такі інгредієнти як корнішони, філе рябчика та інші — яких і близько немає в звичному нам новорічному салаті.

Салат олів'є

Рецепти цього смачного новорічного салату — в статті Готуємося до Нового Року — найкращі рецепти салату олів'є

Фаршировані яйця

Ще одна холодна закуска, без якої важко уявити будь-яке застілля — це фаршировані яйця. Існує безліч рецептів фаршированих яєць: з беконом та сиром чеддер, з бринзою та зеленню, зі сметаною та авокадо, з плавленим сирком та часником. Готується ця страва досить просто, крім того, її можна приготувати за півдня-день до новорічного застілля.

Фаршировані яйця

Рецепти — в статті Накриваємо святковий стіл — найкращі рецепти фаршированих яєць

Салат з салямі, моцарелою та сиром проволоне

Цей салат сподобається тим, хто любить італійську кухню. Вам знадобиться один або два види салямі, моцарела та сир проволоне, помідори, оливки, маринований червоний перець, артишоки, трошки оливкової олії та винного оцту, сіль та перець. Салямі та сир наріжте скибочками. Артишоки і червоний перець відкиньте на друшляк, щоб стік маринад. Перемішайте салямі, сир, оливки, перець, артишоки. Збризніть оливковою олією та червоним винним оцтом. Салат готовий! Смачного!

проволоне

Читайте також: Найкращі салати для новорічного застілля — 5 рецептів

Млинці з солоною начинкою

Дуже доречною на новорічному столі буде така проста холодна закуска як млинці з начинкою, наприклад, млинці з вершковим крем-сиром та червоною рибою, млинці з вершковим сиром та червоною ікрою, млинці з бринзою та зеленню.

Млинці з солоною начинкою

Рецепти — в статті Як та з чим приготувати солону начинку для млинців — найкращі рецепти

Італійські салати з макаронами

Салат з макаронами — це смачна та поживна страва італійської кухні. Щоб приготувати такий салат, вам знадобляться макарони (фарфале, фузілі, рігатоні), м'ясні інгредієнти (салямі, шинка, куряче м'ясо), різні види сиру (моцарела, чеддер, проволоне, гауда), овочі (помідори чері, перець, селера, цибуля),

Італійські салати з макаронами

Існує безліч рецептів салатів з макаронами, наприклад, салат з овочами (болгарським перцем, селерою, маринованим огірком, зеленим горошком) та сиром чеддер. Крім того, ви можете придумати свій рецепт салату з макаронами — з тих інгредієнтів, які подобаються саме вам.

чеддер

Рецепти — в статті Готуємо по-італійськи — 5 ідей для салату з макаронами

Холодні бутерброди

Бутерброди з маслом, ковбасою та твердим сиром; бутерброди з маслом та червоною ікрою; бутерброди з оливками та червоною рибою; бутерброди з шинкою, яйцем та овочами — ось лише кілька ідей, з чим можна приготувати смачні бутерброди.

Холодні бутерброди

Більше — читайте в статті Перекус на швидку руку — 12 ідей для смачних бутербродів

Читайте також: Як приготувати фаршировані гриби з сирною начинкою — три рецепти

А яку холодну закуску готуєте для новорічного застілля Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття