Menu
5 ідей для тих, кому набридла звичайна яєчня

5 ідей для тих, кому набридла звичайна яєчня

Яйця — просто незамінні для людського раціону, от тільки з часом традиційні яєчня й омлет можуть добряче набриднути, і тут вам на допомогу прийдуть кілька наших ідей оригінальних яєчних страв.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ні для кого не секрет, що яйця — ідеальний варіант ситного перекусу у будь-яку пору доби. Навіть найменше куряче яєчко є скарбницею таких корисностей як: вітаміни А, Е, D, вітаміни групи В, також кальцій, калій, магній, цинк, залізо, мідь, фосфор, селен і, звісно ж, білок. Яєчний білок ідеально засвоюється організмом, так як містить повний набір амінокислот. Саме збалансована кількість поживних речовин, вітамінів і жирів в яйці роблять його першим дієтичним продуктом, який допоможе не тільки схуднути, але й покращити стан здоров’я: підвищити імунітет, побороти стреси та нормалізувати обмін речовин.

Загалом, яйця — просто незамінні для людського раціону, от тільки з часом традиційні яєчня й омлет можуть добряче набриднути, і тут вам на допомогу прийдуть кілька наших ідей оригінальних яєчних страв.

Яйця пашот

Яйця пашот готуються без використання жодних олій, а саме тому у них зберігається максимум корисних властивостей.

Яйце заздалегідь розбийте в стакан. У невеликій каструльці нагрійте воду до появи маленьких бульбашок на дні, додайте трохи солі, столову ложку яблучного оцту, і зменшіть вогонь до мінімума. Зробіть у воді ложкою воронку, почекайте 2-3 секунди і влийте в саму серединку яйце. Яйця пашот ідеальні для смачних і поживних тостів з слабосоленою рибою, крем-сиром та авокадо, а також для різноманітних крем-супів і паст.

Яєчний рулет

Найкраще такий рулет готується на антипригарній пательні. 4-5 яєць ретельно перебиваємо з 2-3 столовими ложками молока й сіллю. Пательню підігріваємо і одразу зменшуємо вогонь до мінімума (в процесі можна трішки збільшувати). Виливаємо на дно пательні таку кількість яєчної маси, наче ви печете тонкі млинці, посипаємо улюбленою зеленню й тертим сиром. Щойно яєчня схопилася — силіконовою лопаткою згортаємо «млинець» в рулет і підсуваємо до краю пательні, вільну поверхню знову заливаємо яйцем, посипаємо начинкою, чекаємо і усе разом загортаємо. Повторюємо до тих пір. поки не закінчиться уся яєчна суміш. Готовий рулет ще 2-3 хвилини тримаємо на слабкому вогні, знімаємо і нарізаємо на шматочки. Смакота неймовірна!

Молоко

Омлетні «кексики»

На дно улюблених кексових формочок (в ідеалі — силіконових) викладаємо будь-яку начинку на свій смак: овочі, гриби, м’ясо чи зелень. Яйця взбиваємо зі спеціями й краплинкою молока, і заливаємо у формочки. Запікаємо наші «кексики» при 180 градусах до готовності!

Читайте також: 12 ідей для ідеального сніданку — розпочніть день правильно

Омлетні «кексики»

Скрембл

Це навдивовижу смачний та швидкий у приготуванні омлет! Готується він так: необхідну кількість яєць перебиваємо в мисці з сіллю й улюбленими спеціями, пательню ставимо на вогонь, щойно вона стане трохи теплою — виливаємо яєчну суміш і відразу починаємо перемішувати силіконовим вінчиком чи лопаткою до тих пір, поки омлет не залишить в собі лиш краплинку вологи. Посипаємо усе улюбленим тертим сиром і хутенько перекладаємо на тарілку!

Сир

Омлет в горнятку

Злегка змащуємо кружку кокосовою або оливковою олією. Збиваємо яєчко з невеликою кількістю молока, тертого сиру, шинки, овочів та зелені, можна також покришити трішки хліба. Ставимо у мікрохвильовку і готуємо 2-3 хвилини (залежить від вашої печі) при середній потужності. Смачного! 

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття