Menu
Готуємо цибулевий суп – рецепти і поради

Готуємо цибулевий суп – рецепти і поради

Готуємо цибулевий суп – рецепти і поради

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Цибулевий суп відноситься до французької кухні, але готують його в усьому світі. Традиційний цибулевий суп складається з цибулі, яловичого бульйону, сиру і грінок, але з часом створюється все більше і більше варіацій цієї страви.

Пропонуємо вам кілька рецептів смачного і корисного цибулевого супу.

Цибулевий суп по-французьки – рецепт

Цибулевий суп по-французьки

Вам знадобляться:

  • 6 цибулин
  • 3 зуб. часнику
  • 6 шматочків французького багета
  • 2 склянки тертого сиру

Твердый сыр

  • 0,5 склянки білого сухого вина
  • 9 склянок овочевого бульйону
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. борошна
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 ч. л. свіжого подрібненого чебрецю

Подрібніть часник і тонко наріжте цибулю. Розігрійте олію у великій каструлі і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Потім додайте часник, чебрець і цукор. Готуйте ще пів години, постійно помішуючи. Всипте борошна і готуйте 2-3 хвилини, продовжуючи помішувати. Влийте вино, перемішайте і поступово додайте бульйон. Доведіть до кипіння, зніміть піну і готуйте на слабкому вогні ще 45 хвилин.

Тим часом розігрійте духовку і обсмажте хліб до золотистого кольору з обох сторін. Потім натріть його часником.

Перелийте суп в жароміцні мисочки і поставте їх на деко. Зверху викладіть тости і посипте сиром. Відправте в духовку на 2-3 хвилини, щоб розплавився сир.

Готово! Смачного!

Цибулевий суп з картоплею – рецепт

Цибулевий суп з картоплею

Вам знадобляться:

  • 50 г вершкового масла
  • 2 подрібненого цибулі порей
  • 350 г картоплі
  • 900 г курячого або овочевого бульйону
  • сіль і перець – за смаком
  • свіжа петрушка для сервірування

У великій каструлі розігрійте 2 ст. л. вершкового масла та обсмажте цибулю порей і ріпчасту цибулю протягом 7 хвилин. Потрібно щоб цибуля стала м'якою, але не золотистистою. Додайте очищену картоплю і готуйте ще 2-3 хвилини. Залийте овочі бульйоном і доведіть масу до кипіння. Потім зменшіть вогонь і продовжуйте варити ще пів години.

Додайте сіль, перець, вершкове масло і добре перемішайте.

Готово!

Цибулевий суп-пюре – рецепт

Цибулевий суп-пюре

Вам знадобляться:

  • 1 кг нарізаної кільцями ріпчастої цибулі
  • 150 г жирних вершків
  • 120 г вершкового масла

вершкове масло

  • 1 лавровий лист
  • 100 г білого сухого вермуту
  • 1 л курячого або овочевого бульйону
  • сіль і перець – за смаком
  • грінки та цибулю-шніт – для сервірування

Візьміть велику каструлю і розігрійте 75 г вершкового масла. Відкладіть 200 г цибулі, а решта обсмажте разом з лавровим листом протягом пів години, постійно помішуючи. Влийте вермут, доведіть до кипіння і готуйте поки не випарується вся рідина. Потім додайте бульйон і по 1 ч. л. солі і перцю. Доведіть суміш до кипіння і готуйте на маленькому вогні протягом 5 хвилин. Зніміть суп з плити і дайте йому охолонути. Потім видаліть лавровий лист і подрібніть за допомогою блендера до однорідної консистенції.

Обсмажте під закритою кришкою залишився лук на вершковому маслі до м'якості. Потім, постійно помішуючи, готуйте до золотистого кольору.

У суп-пюре додайте вершки і розігрійте в каструлі. Не доводьте до кипіння. Додайте сіль, перець і лимонний сік. Потім викладіть смажену цибулю, прогрійте близько хвилини і подавайте в порційних тарілках, прикрасивши шніт.

Смачного!

Читайте також: Супи на молоці — новий погляд на звичну страву

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття