Menu
Як спекти смачну великодню паску крафін — всі секрети приготування

Як спекти смачну великодню паску крафін — всі секрети приготування

Крафін - це щось середнє між мафіном і круасаном.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Крафін - це щось середнє між мафіном і круасаном. При цьому спосіб формування великоднього крафіна виглядає дуже ефектно і точно не залишить нікого байдужим.

Розповідаємо, як приготувати таку випічку і здивувати своїх рідних і близьких.

Рецепт великоднього крафіна

Рецепт великоднього крафіна

Для тіста вам знадобиться:

  • 110 г молока

Молоко

  • 24 г пресованих дріжджів
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. ванільного екстракту або пакетик ванільного цукру
  • Цедра 1/2 апельсина
  • 40 г вершкового масла (розтопленого)

Вершкове масло

  • 350 г борошна
  • Сіль

Для начинки візьміть інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла кімнатної температури
  • 100 г замочених сухофруктів (родзинки + журавлина)
  • Жменя мигдальних пелюсток
  • Молоко (для змащування паски)
  • Цукрова пудра (для прикраси)

У невеликій ємності підігрійте молоко. Воно повинно бути до 35 градусів. Сюди додайте дріжджі, половину цукру і добре перемішайте масу. Відставте її на деякий час.

Тим часом розтопіть вершкове масло і дайте йому трохи охолонути. Потім з'єднайте всі інгредієнти для тіста і додайте цукор, що залишився. Сюди влийте охолоджене вершкове масло і дріжджову суміш. Замісіть тісто. При цьому враховуйте кількість борошна, додану до нього. Не варто додавати більше, ніж вказано в інгредієнтах. Намагайтеся замішувати тісто до тих пір, поки воно само не стане відлипати від поверхні і рук.

Потім візьміть миску і змастіть її рослинною олією. Перекладіть сюди тісто і накрийте кришкою. Відправте миску з тістом в тепле місце, щоб воно підійшло. На це піде приблизно дві години. За цей час тісто збільшиться в два рази.

Готове тісто розкачайте в прямокутник приблизно 30х40 см. Потім змастіть його вершковим маслом кімнатної температури. Зверху посипте родзинками і журавлиною, які були заздалегідь замочені, і додайте мигдальні пелюстки. Потім загорніть рулет по довгій стороні тісту. Після цього розділіть його поперек на потрібну вам кількість крафінів.

Частини рулетів розріжте уздовж навпіл, не дорізаючи до кінця 4-5 см. Розгорніть обидві половини і акуратно скрутіть навколо своєї осі спочатку одну частину, потім другу. При цьому акуратно сховайте хвостики.

Готові крафіни перекладіть у форму і відправте в тепле місце на півтори-дві години. Після цього відправте в розігріту до 160 градусів духовку на 35-50 хвилин. Випікайте до готовності, на це може піти менше або більше часу, в залежності від розмірів крафіна і духовки. Потім дістаньте їх з духовки і дайте охолонути. Прикрасьте цукровою пудрою.

Готово!

Читайте також: Як спекти італійську паску панеттоне — всі секрети приготування

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття