Menu
Готуємо швидко та просто — 5 смачних страв на кефірі

Готуємо швидко та просто — 5 смачних страв на кефірі

Класична яблучна шарлотка на кефірі, грушевий манник на кефірі, сирні ватрушки на кефірі, гарбузові оладки на кефірі, корж для піци на кефірі — у цій статті ми зробили добірку, що можна приготувати на кефірі.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кефір — корисний та доступний кисломолочний продукт, який можна вживати як окремий напій і з яким можна приготувати багато смачного, в тому числі випічку й солодкі десерти. У цій статті, ми зробили добірку для тих, хто любить готувати — 5 страв, які можна приготувати на кефірі.

Яблучна шарлотка на кефірі

Шарлотка — смачний пиріг, який дуже просто приготувати і який хоча б раз у житті куштував кожен. Найчастіше, шарлотку готують з яблучною начинкою, проте буває і шарлотка з грушевою начинкою, шарлотка з м'якушем гарбуза та навіть шарлотка з айвою. Тісто для шарлотки можна замісити на кефірі, на ряжанці або на сметані.

кефір

Щоб приготувати яблучну шарлотку на кефірі, вам знадобиться борошно, цукор, кефір та сода, яйця, яблука, масло для форми, кориця та цукрова пудра. Яблука очистіть від шкірки й наріжте тоненькими скибочками. Замісіть тісто, змастіть форму маслом й вилийте половину тіста, потім викладіть яблука, зверху вилийте тісто. Запікайте в духовці приблизно 40 хвилин або до готовності. Готовий пиріг прикрасьте цукровою пудрою.

Яблучна шарлотка на кефірі

Більше — читайте в статті Як спекти смачну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці або сметані

Манник на кефірі з грушевою начинкою

Ще один вид простої та смачної випічки — це манник. Класичний манник готується на молоці, хоча можна замісити тісто для манника і на ряжанці, сметані або кефірі. Як і шарлотку, манник готують з різною начинкою: яблучною, грушевою, гарбузовою.

кефір

Щоб приготувати манник на кефірі з грушею, вам знадобиться манна крупа, кефір та сода, цукор і яйця, стиглі соковиті груші та кориця, масло для форми і цукрова пудра. Тісто замісіть та поставте на півгодини в холодильник. Тим часом груші наріжте скибочками, викладіть їх на дно форми для запікання і посипте корицею. Зверху на груші вилийте тісто і поставте пиріг в гарячу духовку. Готовий пиріг прикрасьте цукровою пудрою. Смачного!

Манник на кефірі з грушевою начинкою

Більше — читайте в статті Грушевий десерт — як спекти смачний пиріг з м'якушем груші

Ватрушки на кефірі з сирною начинкою

Складно знайти людину, яка в дитинстві не любила б пишні, м'які, ароматні ватрушки. Приготувати ватрушки — не так складно, як може здатися на перший погляд. Умовно, приготування ватрушок можна розділити на кілька етапів: спочатку потрібно замісити тісто, потім приготувати сирну начинку, викласти начинку на тісто — і можна ставити ватрушки в духовку.

сир

Тісто для ватрушок можна приготувати по-різному: на молоці з дріжджами або на кефірі з содою. Щоб замісити тісто на кефірі, вам знадобиться борошно, цукор, кефір та сода, сіль, рослинна олія. Готове тісто потрібно відставити на 20 хвилин, після чого розкачати в кульки й сформувати ватрушки.

Ватрушки на кефірі з сирною начинкою

Рецепт — в статті Як приготувати смачні ватрушки — ватрушки на дріжджах та ватрушки на кефірі

Гарбузові оладки з сиром

Пишні оладки з яблучною начинкою, млинці з банановим м'якушем, сирні оладки з гарбузом та сирні оладки з апельсиновою цедрою — ось лише кілька видів смачних оладків, які можна приготувати на кефірі. За часом це займає не більше, ніж годину, а результат порадує і вас, і ваших близьких.

Гарбузові оладки з сиром

Щоб приготувати гарбузово-сирні оладки, вам знадобиться кисломолочний сир, борошно, м'якуш гарбуза, кефір, яйце, сіль та цукор, рослинна олія для смаження. М'якуш гарбуза натріть на великій тертці, замісіть тісто з подрібненою гарбузом та кисломолочним сиром. Підсмажте на сковороді з рослинною олією. Подавайте зі сметаною, ряжанкою «З печі» або турецьким йогуртом. Смачного!

ряжанка

Рецепт — в статті Сезон гарбуза — як приготувати гарбузові млинці, оладки та панкейки

Корж для піци на кефірі

Піца — проста, смачна та поживна страва, якою можна нагодувати всю сім'ю. Тим більше, що існує безліч видів начинки для піци: начинка з декількома видами сиру, вегетаріанська начинка, салямі й проволоне, шинка і чеддер з моцарелою, куряче м'ясо з овочами та декількома видами сиру.

моцарела

Корж для піци можна купити готовий (якщо мало часу), а можна приготувати самостійно — на молоці або на кефірі. Щоб приготувати корж для піци на кефірі, вам знадобиться борошно, яйце, кефір, сода, розтоплене вершкове масло, цукор, сіль.

Корж для піци на кефірі

Рецепт — в статті Як та з чим приготувати піцу — 2 рецепти тіста та 10 ідей для начинки

А що готуєте на кефірі Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття