Готуємо м'ясо по-французьки — 3 простих рецепти
Найпоширеніший варіант м'яса по-французьки - це запіканка з м'ясом, картоплею і сиром. Ця страва досить популярна і прекрасно підійде для будь-якого святкового столу, до того ж готується вона досить швидко.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
М'ясо по-французьки, незважаючи на свою назву, не має нічого спільного з французькою кухнею. Оригінальна назва цієї страви «Орловська телятина», у яку додавали телятину, картоплю, цибулю та гриби, запечені в соусі бешамель. Потім цей рецепт був спрощений і в ньому почали використовувати яловичину, курку та свинину. А соус бешамель замінили на вершки, майонез або сметану.
Найпоширеніший варіант м'яса по-французьки - це запіканка з м'ясом, картоплею і сиром. Ця страва досить популярна і прекрасно підійде для будь-якого святкового столу, до того ж готується вона досить швидко.
Для того, щоб м'ясо по-французьки вийшло смачним і ситним, рекомендуємо кілька хитрощів:
• кращим вибором для цієї страви стане нежирна свинина або телятина, з курячим м'ясом страва може вийти сухуватою;
• перед приготуванням м'ясо слід ретельно відбити і натерти спеціями на 20-30 хвилин;
• для приготування краще обрати металеву форму або деко, оскільки в скляній або керамічній формі нижній шар з лука не вийде золотистим.
Пропонуємо вам декілька популярних рецептів м'яса по-французьки.
М'ясо по-французьки з грибами - рецепт
Вам знадобляться:
- 500 г свинини
- 150 г грибів
- 150 г сиру
- 1 цибуля
- Майонез або Турецький йогурт – за смаком
- сіль, перець – за смаком
Цибулю очистити і нарізати невеликими шматочками. Свинину добре промити і висушити, викласти на змащене маслом деко. Нарізати м'ясо порціями і злегка відбити, потім посолити і поперчити. Гриби нарізати пластинами, викласти рівномірно на м'ясо. Поверх грибів розподілити цибулю. Потім рясно змастити все майонезом. Посипати блюдо сиром і поставити деко в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 25 хвилин до появи золотистої скоринки на сирі. Страва готова!
М'ясо по-французьки з картоплею, помідорами і сиром - рецепт
Для приготування вам необхідно:
- 500 г свинячої вирізки
- 500 г картоплі
- 150 г твердого сиру
- 3-4 томата
- 2 цибулини
- зелень - за смаком
- майонез - за смаком
- сіль, перець - за смаком
Вирізку нарізати невеликими шматочками і відбити, посолити і поперчити. Усе це полити олією і додати трохи спецій. Форму для запікання змастити маслом, викласти нарізану кружечками картоплю, змащену майонезом. На картоплю покласти шматочки м'яса. Потім помідори і цибулю нарізати кільцями додати до свинини. Перед випіканням усе блюдо посипати дрібно нарізаною зеленню. Духовку розігріти на 200 градусів і поставити блюдо готуватися на 30-40 хвилин. Сир натерти на крупній тертці і посипати ним страву за 10-15 хвилин до закінчення готування. Страва готова. Смачного!
М'ясо по-французьки на сковороді з ананасом – рецепт
Вам знадобляться:
- 2 курячих філе
- 150 г твердого сиру
- 200 г грибів
- 100 г консервованих ананасів
- 3 столові ложки сметани або майонезу
- сіль, перець, спеції - за смаком
Філе наріжте на невеликі стейки, перед цим промийте і просушіть. Потім посоліть, поперчіть і додайте спецій. Обсмажте м'ясо до золотистої скоринки і викладіть на нього дрібно порізані, обсмажені гриби і шматочки ананасів. Поверх грибів викладіть суміш з натертого на крупній тертці сиру і майонезу. Готуйте близько 10-15 хвилин. До того моменту, поки сир повністю не розплавиться, а м'ясо не стане ніжним. Готово!
Про те, як смачно приготувати курячі гомілки читайте в статті Що приготувати із курячих гомілок – 4 оригінальних рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття