Menu
Готуємо десерти зі слив – 4 смачних рецепти

Готуємо десерти зі слив – 4 смачних рецепти

Готуємо десерти зі слив – 4 смачних рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ви напевно знаєте, скільки користі в сливі. До того ж, вона дуже смачна і низькокалорійна, тому підходить навіть тим, хто на дієті. У цій статті пропонуємо вам кілька апетитних рецептів зі слив, які обов'язково порадують ваших гостей і рідних.

Галета зі сливами і мигдалем – рецепт

Галета зі сливами і мигдалем

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 15 слив
  • 150 г борошна
  • 85 г + 1 ст. л. вершкового масла

Вершкове масло Славія

  • 3 ст. л. холодної води
  • 4 ст. л. цукру
  • 1/2 чашки очищеного мигдалю
  • щіпка солі

З'єднайте 2 ст. л. цукру, борошна та солі. Додайте порізане масло та розітріть масу руками до дрібної крихти. Потім влийте холодну воду і замісіть тісто. Сформуйте кулю і оберніть тісто в плівку. Відправте в холодильник на 1 годину.

Сливи поріжте на скибочки, видаливши кісточки. Змішайте з 2 ст. л. цукру.

Робочу поверхню присипте борошном і розкатайте тісто в тонкий пласт. Форму для випічки застеліть пергаментним папером і викладіть тісто. У центрі розташуйте скибочки слив в кілька рядів. Присипте подрібненим мигдалем. Защипніть краї тіста і змастіть розтопленим вершковим маслом. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Смачного!

Сливовий крамбл – рецепт

Сливовий крамбл

Візьміть інгредієнти:

  • 150 г борошна
  • 10 слив
  • 120 г вершкового масла

Вершкове масло Яготинське

  • 4 ст. л. цукру
  • 1/4 ч. л. солі

Змішайте охолоджене вершкове масло, борошно, сіль і 2 ст. л. цукру. Розітріть руками в дрібну крихту. Розріжте сливи на четвертинки, видаливши кісточку і змішайте з цукром, що залишився. Перекладіть сливи в форми для кексів або в одну велику форму. Розподіліть зверху борошняну суміш. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на пів години. Смачного!

Глазуровані сливи з шербетом та лаймом – рецепт

Глазуровані сливи з шербетом та лаймом

Візьміть інгредієнти:

  • 6 слив
  • 680 г цукру
  • 20 г коричневого цукру
  • 5 лаймів
  • 480 г сметани

Сметана Славія

  • 30 г мигдалю

Готуємо шербет: з'єднайте 180 грам та 90 мл води і доведіть до кипіння. Дайте охолонути і змішайте з соком та цедрою лайма і сметаною. Ретельно перемішайте вінчиком, перелийте в плоску форму і відправте в морозильник на 2-3 години.

Розріжте сливи навпіл, видаливши кісточку. З'єднайте 500 г цукру і 500 г води. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і додайте сливи. Залиште на 10 хвилин, щоб сливи пропиталися сиропом, але не зварилися. Потім вийміть сливи і знову поставте сироп на вогонь. Випаруйте його 2-3 рази, щоб він добре загус.

Наріжте горіхи пластинами і трохи підсмажте на сухій сковороді.

Зливи викладіть на деко м'якоттю вгору. Посипте коричневим цукром і відправте в духовку на максимальний жар тільки зверху. Не закриваючи дверцята, протримаєте сливи в духовці 5 хвилин, поки цукор не перетвориться на карамель. Потім дайте сливам охолонути.

Візьміть невелику тарілку і налийте сироп. Викладіть сливи і посипте горіхами, а зверху покладіть шербет.

Приємного апетиту!

Запечені сливи з морозивом – рецепт

Запечені сливи з морозивом

Вам знадобиться:

  • 6 слив
  • 6 ч. л. цукру
  • 300 мл червоного сухого вина
  • 15 г вершкового масла
  • 1 бадьян
  • 1 ч. л. кориці
  • 1 гвоздику

Сливи розріжте навпіл, видаливши кісточку. Залийте їх вином і залиште на пів години. Форму для запікання застеліть пергаментним папером і викладіть сливи. Зверху покладіть по невеликому шматочку вершкового масла і присипте 2 чайними ложками цукру. Відправте сливи в розігріту до 220 градусів духовку і випікайте, щоб вони стали м'якими, але не розвалилися.

Перелийте вино зі слив в сотейник. Додайте цукор, спеції і варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, поки соус не загусне. Подавайте сливи з соусом і ванільним морозивом.

Смачного!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття