Menu
Гарбузовий сезон — яку випічку приготувати з м'якушем гарбуза

Гарбузовий сезон — яку випічку приготувати з м'якушем гарбуза

Шарлотка з м'якушем гарбуза, гарбузовий манник, мафіни з гарбузом — у цій статті ми підібрали рецепти випічки з гарбузом.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

З м'якушем гарбуза можна приготувати безліч страв: гарбузову кашу на молоці, гарбузові панкейки та оладки, гарбузовий чізкейк, гарбузовий пиріг, гарбузові мафіни. У цій статті розповідаємо, як приготувати випічку з гарбузом — прості рецепти смачних десертів.

Гарбузова шарлотка — як приготувати

Якщо ви любите поласувати солодкою випічкою, то напевно не раз куштували яблучну шарлотку. Шарлотка — це смачний солодкий пиріг, який можна приготувати з різною начинкою: яблуками, грушами, сухофруктами, ягодами. Спекти шарлотку можна на кефірі, на ряжанці та на сметані.
Пропонуємо вам рецепт гарбузової шарлотки на кефірі. Щоб спекти такий пиріг, вам знадобляться інгредієнти:

  • 0,5 кг гарбуза
  • 3 яйця
  • 1 склянка кефіру
  • 1 чайна ложка соди
  • 2 склянки борошна без верху
  • Три чверті склянки цукру
  • 0,5 склянки рослинної олії
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • Масло, щоб змастити форму
  • Цукрова пудра, щоб прикрасити готову шарлотку

кефір

Кефір з'єднайте з содою та відставте на 10 хвилин. Потім додайте в кефір цукор та ванільний цукор, добре перемішайте. Яйця добре збийте, з'єднайте з кефіром. М'якуш гарбуза наріжте тоненькими скибочками. Форму для запікання змастіть маслом. У форму вилийте тісто, зверху викладіть скибочки гарбуза. Поставте шарлотку в гарячу духовку та запікайте приблизно 45 хвилин або до готовності. Готовий пиріг прикрасьте цукровою пудрою, трохи охолодіть — і можна подавати на стіл. Смачного!

Гарбузова шарлотка

Читайте також: Як спекти смачну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці та сметані

Як спекти гарбузовий манник — рецепт

Ще один простий та смачний пиріг, який сподобається як дорослим, так і дітям — це манник. Манник готується з манної крупи на молоці, кефірі, ряжанці або сметані. Також, в манник додають різну начинку, в тому числі м'якуш гарбуза. Пропонуємо вам рецепт гарбузового манника на молоці:

  • 1 склянка молока
  • 1 склянка манної крупи
  • 1 склянка борошна
  • 2 яйця
  • 1 склянка гарбузового м'якуша, подрібненого на дрібній тертці
  • 0,5 чайної ложки соди
  • Оцет, щоб погасити соду
  • 50 грамів м'якого вершкового масла
  • 0,5 склянки цукру (можна більше)
  • 1 пакетик ваніліну
  • Цедра лимона — за бажанням

молоко

Манну крупу залийте молоком й відставте на 15 хвилин. Потім додайте яйця, цукор, вершкове масло, тертий гарбуз — добре все перемішайте. Борошно перемішайте з ваніліном, додайте до рідких інгредієнтів, перемішайте. Соду погасіть оцтом, додайте в тісто. Форму для запікання змастіть маслом, вилийте тісто в форму й поставте манник в гарячу духовку. Запікайте до готовності. Смачного!

гарбузовий манник

Як спекти гарбузові мафіни — простий рецепт

Не складніше, ніж шарлотка або манник, готуються мафіни з начинкою: яблучні, грушеві, мафіни з ожиною або червоною смородиною, мафіни з банановим м'якушем, гарбузові мафіни. Щоб спекти гарбузові мафіни, вам знадобляться інгредієнти:

  • 2,5 склянки борошна
  • 2 склянки цукру
  • 2 яйця
  • 1 чашка готового гарбузового пюре
  • 2 чашки подрібнених яблук (яблука потрібно очистити від шкірки)
  • 0,5 чашки рослинної олії
  • 1 чайна ложка соди
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 0,5 чайної ложки меленого імбиру
  • 0,5 чайної ложки солі
  • Чверть чайної ложки меленого мускатного горіха

гарбузові мафіни

(Про те, як приготувати гарбузове пюре, читайте в статті Сезон гарбуза — як приготувати смачну гарбузову кашу на молоці).
У великій мисці з'єднайте сипучі інгредієнти: борошно, цукор, соду, корицю, імбир, сіль, мускатний горіх. В іншій мисці збийте яйця з гарбузовим пюре та рослинною олією. З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, перемішайте. Додайте в тісто подрібнене яблуко. Тісто викладіть у формочки для мафінів (так, щоб формочки були заповнені на дві третини). Запікайте в гарячій духовці приблизно півгодини або до готовності. Перед тим як подавати на стіл, трохи охолодіть. Смачного!

гарбузові мафіни

А яку випічку готуєте з гарбузом Ви?

За матеріалами tvoi-povarenok.ru, povarenok.ru, tasteofhome.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття