Menu
Готуємо смачні турецькі супи — рецепти і поради

Готуємо смачні турецькі супи — рецепти і поради

Готуємо смачні турецькі супи — рецепти і поради

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Дивлячись на турецьку кухню, неможливо не звернути увагу на їх супи. Саме з супу в Туреччині може початися будь-який прийом їжі. Вони зігріють, підбадьорять або освіжать літнього дня.

Вважають, що в турецькій кухні більш 300 видів супів. Ми підібрали для вас найсмачніші і найпопулярніші.

Сочевичний суп (Mercimek Çorbası) — рецепт

Сочевичний суп

Вам знадобляться:

  • 1,5 л м'ясного бульйону або окропу
  • 1 стакан червоної сочевиці
  • 2 цибулини
  • 1 зуб. часнику
  • 1 ст. л. вершкового масла

Вершкове масло

  • 1 ст. л. борошна
  • сіль, перець чорний — за смаком

Промийте сочевицю, залийте холодною водою і залиште на півгодини.

Тим часом подрібніть цибулю і часник та обсмажте в розігрітому вершковому маслі в глибокій каструлі з товстим дном. Додайте борошно і трохи обсмажте. Потім влийте гарячий бульйон або окріп, всипте сочевицю і готуйте, поки вона не розвариться.

Готовий суп збийте за допомогою блендера, додайте сіль і перець.

Готово!

Суп «Яйла» (Yayla Çorbası) — рецепт

Суп «Яйла» 

Вам знадобляться:

  • 250 мл йогурту турецького
  • 700 мл курячого бульйону
  • 75 г рису басматі
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. пшеничного борошна
  • 1 жовток
  • 1 ч. л. сухої м'яти
  • сіль і перець — за смаком

Для заправки:

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. м'яти
  • 2 ч. л. червоного перцю

Процідіть бульйон і доведіть до кипіння. Всипте добре промитий рис і варіть до готовності.

В окремій мисці з'єднайте жовток, турецький йогурт, оливкову олію, пшеничне борошно. Добре перемішайте суміш. Додайте трохи рідини, у якій варитися рис і продовжуйте перемішувати до однорідної консистенції. Отриману суміш перелийте в бульйон, додайте сіль, перець і м'яту. Готуйте на невеликому вогні до загусання.

Тим часом приготуйте заправку.

Розігрійте олію в сотейнику, додайте перець і м'яту. Перемішайте і прогрійте 30 секунд. Додайте половину заправки в суп. Другою половиною прикрасьте при подачі.

Готово!

Суп «Ішкембе» (İşkembe Çorbası) — рецепт

Суп «Ішкембе»

Візьміть інгредієнти:

  • 500 г яловичого рубця
  • 1 гол. ріпчастої цибулі
  • 5 зуб. часнику
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. йогурту

Йогурт

  • 1 яйце
  • 50 г вершкового масла
  • сіль і перець — за смаком

Розділіть рубець на кілька частин і залийте 4 л окропу, додавши розрізаний навпіл цибулю і часник. Поставте на середній вогонь і варіть 3 години. Потім процідіть бульйон, а рубець наріжте маленькими шматочками. Покладіть їх назад в бульйон і продовжуйте варити.

Окремо з'єднайте яйце з йогуртом і лимонний сік. Додайте трохи бульйону і перемішайте. Потім перелийте отриману суміш в бульйон і добре перемішайте його. Доведіть до кипіння і додайте розтоплене вершкове масло.

Перед подачею полийте лимонним соком і присипте червоним перцем.

Смачного!

Читайте також: Сирні супи — 4 покрокових рецепти з різних країн світу

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття