Menu
Фітнес-оладки — 8 смачних та нешкідливих для фігури рецептів

Фітнес-оладки — 8 смачних та нешкідливих для фігури рецептів

Пропонуємо вам добірку найсмачніших рецептів корисних оладок на будь-які колір та смак!

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Історія, а особливо свято Масляної, кажуть про те, що оладки — страва неймовірно смачна й «затишна», проте калорійна, жирна, вуглеводна, і страх яка небезпечна для фігури. Але ж як їх можливо не любити?! Особливо ті солодкі й запашні оладки, які готували нам в дитинстві турботливі бабусі й матусі… Та смакота назавжди у наших серцях. Проте, щоб оладки були відверто неймовірними -- їх не обов’язково готувати з великою кількістю цукру, і смажити на добрячому кусні масла: правильне борошно, свіжі фрукти/овочі/ягоди, антипригарна пательня й трішки любові – і божественні й корисні оладки готові вас ощасливлювати!

І ось добірка найсмачніших рецептів корисних оладок на будь-які колір та смак! Такими можна і поснідати без остраху, і перекусити, і діток почастувати, і за страшного-престрашного голоду в міру (!) поласувати перед сном.

Читайте також: Легко, смачно та корисно — рецепти домашніх цукерок на будь-який смак

Оладки з сиром

  • 1 яйце
  • 100 г брикетного творогу
  • 40 г рисового борошна
  • 40 г тертого твердого сиру
  • Зелень свіжа чи сушена – за бажанням
  • Дрібка солі
Сир

Яблучні оладки

  • 1 яйце
  • 40 г рисового борошна
  • 1 терте яблуко (зайву рідину вичавлюємо)
  • Цукрозамінник, корисний цукор або натуральний сироп – за смаком⠀

Морквяні оладки

  • 1 яйце
  • 40 г рисового борошна
  • 1 терта морква (зайву рідину вичавлюємо)
  • Дрібка солі
  • корисний підсолоджувач за смаком

Творожні оладки

  • 1 яйце
  • 100г творогу невисокої жирності
  • 40г кукурудзяного борошна
  • 40 мл молока
  • Дрібочка солі
  • Цукрозамінник, корисний цукор або натуральний сироп – за смаком

Шоколадні оладки

  • 1 яйце
  • 1,5 ст.л какао
  • 0 г цільнозернового борошна (пшениці, спельти, тощо)
  • 100 г натурального йогурту
  • Дрібка солі
  • Підсолоджувач – за смаком

Шоколадні оладки

Бананові оладки

  • 2 яйця
  • 1 банан
  • 30г подрібнених кеш’ю, попередньо замочених в прохолодній воді на кілька годин (можна інші горіхи, або й без них)
  • 100 мл води
  • 60 г рисового борошна
  • ванілін ⠀
  • 1/2 ч.л розпушувача

Кокосові оладки

  • 1 ціле яйце
  • 2 яєчні білки
  • 25 г кокосового борошна.
  • 30г нежирного йогурту
  • 1 ч.л розтопленої кокосової олії
  • Дрібка солі
  • 1 ч.л розпушувача
  • Цукрозамінник, корисний цукор або натуральний сироп – за смаком

Йогурт

Гарбузові оладки⠀

  • 300 г м’якоті гарбуза ⠀
  • 2 яйця ⠀
  • 60г рисового борошна
  • Дрібка соди ⠀
  • Підсолоджувач за смаком (або спеції, можна приготувати солоний варіант для закуски або на обід)

Спосіб приготування для всіх рецептів однаковий: замішуємо тісто консистенції густої сметани, залишаємо постояти кілька хвилин, і випікаємо на антипригарній пательні під кришкою. Для аромату й скориночки можна смажити на невеликій кількості кокосової олії.

*Кілька секретів приготування по-справжньому пишних оладок:
1) яке б борошно ви не використовували – обов’язково його просіюйте
2) консистенція замішаного тіста повинна бути як у густої сметани
3) молочні та кисломолочні продукти використовуйте кімнатної температури
4) дайте тісту настоятися після замішування кілька хвилин (тільки не залишайте у ньому ложку!) і після того більше не перемішуйте
5) пательню прогрійте до максимума, та одразу зменшіть вогонь до 1/3, і тільки тоді починайте пекти оладки

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття