Menu
Для тих, хто любить солоненьке — 5 ідей для солоного коктейлю

Для тих, хто любить солоненьке — 5 ідей для солоного коктейлю

Існує багато-багато рецептів солодких смузі та коктейлів — бананово-полуничний смузі на молоці, персиковий смузі з класичним або турецьким йогуртом, яблучно-банановий смузі на ряжанці, фруктовий смузі з пряженим молоком, смузі на йогурті з ягодами, та багато інших.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

У цій статті, пропонуємо вам 5 ідей для тих, хто любить солоненьке — з чим приготувати солоний смузі.

З чим можна приготувати солоний смузі

В цілому, смузі складається з дуже простих інгредієнтів: фруктів або овочів (або і фруктів, і овочів), а також мінеральної води, молочних та кисломолочних продуктів.

Для того щоб приготувати солоний смузі, можна взяти мінеральну воду, овочеві соки, кефір, айран (звичайний або з зеленню), кисломолочну закваску без добавок, кисломолочну закваску з висівками та злаками, простоквашу «З печі», ряжанку, класичний йогурт без добавок.

З овочів чудово підійдуть капуста броколі та цвітна капуста, селера, морква, огірки, помідори, болгарський перець, буряк, шпинат, інші зелені листові овочі; з фруктів — авокадо, кислі сорти яблук, різні ягоди (смородина, чорниця, полуниця).

Також, якщо ви хочете приготувати солоний смузі, можна додати трохи свіжого імбиру та кілька листочків свіжої м'яти.

Читайте також: Продукти для здоров'я — 10 смачних напоїв на основі молока

Овочевий смузі на айрані

Цей смузі — смачний та дуже корисний перекус, який, до того ж, дуже просто приготувати. Отже, вам знадобиться 150 грамів відвареної капусти броколі та склянка айрану, а також (за бажанням) зелень, часник та інші інгредієнти. Капусту броколі відваріть або приготуйте на пару, трохи охолодіть та подрібніть в блендері. Залийте подрібнену капусту айраном — і можна їсти. Цей овочевий смузі на айрані можна їсти як суп, а можна взяти з собою в термосі на роботу для швидкого перекусу. Смачного!

Рецепт солоного коктейлю

Читайте також: Напій здоров'я від народів Кавказу — 7 причин полюбити айран

Кефірний коктейль з м'якушем авокадо

Авокадо — дуже корисний фрукт, в якому міститься багато вітамінів та потрібних організму мікроелементів. Не менш корисний і кефір — в цьому кисломолочному напої містяться не тільки вітаміни та мікроелементи, а й корисні бактерії пробіотики. Вони покращують роботу шлунка і кишечника, нейтралізують дію антибіотиків, допомагають очистити організм.

Отже, для того щоб приготувати смачний, корисний та поживний кефірний коктейль (авокадо — калорійний фрукт), вам знадобиться одне стигле авокадо, трошки свіжого імбиру, кілька листочків свіжої м'яти (якщо знайдеться) та склянка свіжого кефіру. М'якуш авокадо та імбир складіть в блендер, залийте кефіром та добре подрібніть — смузі готовий!м'якуш авокадо

Читайте також: Корисні напої — 7 несподіваних ідей для кефірного коктейлю

Огірковий смузі з зеленню

Цей смузі прекрасно підійде як для тих, хто на дієті, так і для тих, хто просто хоче смачно перекусити. Візьміть 2 середніх огірки, подрібніть в блендері, додайте трохи подрібненої зелені — і залийте все айраном (звичайним або айраном з кропом). Смачний перекус готовий! Також, в такий смузі можна додати трохи свіжого імбиру й кілька скибочок солодкого зеленого перцю.

смузі з зеленню

Читайте також: 6 несподіваних способів вживання айрану, про які ви ніколи не думали

Смузі з помідором та селерою

Селера — дуже корисна овочева рослина, в якій міститься багато вітамінів та інших корисних речовин. Не менш корисний і помідор. Для того щоб приготувати цей смузі, вам знадобиться один середній помідор та одне стебло селери. Подрібніть овочі в блендері, залийте кефіром, айраном, закваскою або простоквашею — смузі готовий! У такій смузі також можна додати трохи зелені: кропу, петрушки або свіжої м'яти.

 селера

Читайте також: Чим корисна селера та що з нею приготувати — супи, салати, смузі

Солоний ласі з прянощами

Ласі — індійський напій, який готують з йогуртом, зеленим перцем чилі, з додаванням різних прянощів (кайенського перцю, меленого кмину), а також свіжовичавленого лимонного соку, кубиків льоду і холодної води.
Для того щоб приготувати солоний ласі з прянощами, візьміть півсклянки густого йогурту, півсклянки молока, 1 чайну ложку лимонного соку, дрібку кайенського перцю, трошки подрібненого насіння кмину, кілька листків м'яти та кілька кубиків льоду. Всі інгредієнти, крім кубиків льоду, складіть в блендер та добре подрібніть. Перелийте готовий коктейль в красиві склянки, додайте лід — і насолоджуйтеся. Смачного!

прянощі

Читайте також: Смачні напої для спекотного літа — що таке ласі та як його готувати

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття