Menu
Для тих, хто любить кисломолочний сир — 5 ідей солодкого сирного десерту

Для тих, хто любить кисломолочний сир — 5 ідей солодкого сирного десерту

Налисники з сиром та сухофруктами, солодкі вареники з сиром і полуницею, ватрушки з сиром, сирники та сирне желе — у цій ми підібрали рецепти смачних десертів, які можна приготувати з кисломолочним сиром.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кисломолочний сир — смачний та корисний кисломолочний продукт, в якому міститься багато білка, необхідного для кісток кальцію, а також фосфор, калій та інші корисні речовини. Більше про користь кисломолочного сиру — читайте в статтях Чим корисний сир і коли краще його їсти та 10 причин, чому варто додати в раціон кисломолочний сир

Кисломолочний сир можна (і навіть потрібно) вживати як окремий продукт — причому, і дорослим, і дітям. З кисломолочним сиром можна легко та швидко приготувати смачні десерти, наприклад, фруктово-ягідні смузі з кисломолочним сиром, сир зі сметаною та фруктами. Якщо ж часу зовсім мало, можна поласувати готовими сирними десертами, наприклад, солодким сирком з родзинками або солодким сирком з курагою.

сирок

Більше — читайте в статті Як зробити з кисломолочного сиру смачний десерт за 5 хвилин

Крім того, з кисломолочним сиром можна приготувати багато смачних страв, в тому числі солодку випічку. У цій статті ми зробили добірку для тих, хто любить солодощі та кисломолочний сир — 5 смачних десертів, які можна приготувати з кисломолочним сиром.

Налисники з сиром

Складно знайти господиню, яка хоча раз в житті не готувала б тонкі млинці на молоці, і ще складніше знайти людину, яка б не любила налисники з сиром — підсмажені на сковороді, запечені в духовці, і обов'язково зі смачною густою сметаною!

сметана

Умовно, приготування налисників можна розділити на кілька етапів:

  • Спочатку смажаться тонкі млинці — як це зробити, читайте в статті Як та на чому приготувати смачні тонкі млинці — 5 рецептів.
  • налисник
  • Потім потрібно приготувати сирну начинку для налисників: для цього знадобиться кисломолочний сир, сметана, яйце, цукор, ванілін, сухофрукти.
    сир
  • Після цього начинку загортають в млинці (трубочкою або конвертиком), підсмажують налисники на сковороді з обох сторін або ставлять у духовку.
  • налисник
  • Подаються налисники традиційно з густою сметаною, хоча можна подавати їх і з ряжанкою, простоквашею або турецьким йогуртом.
  • ряжанка

Більше — читайте в статті Як приготувати налисники з сиром — покрокова інструкція

Солодкі вареники з сиром

Якщо ви любите солодкі страви з сиром, такі як налисники з сиром, то напевно не відмовитеся й від вареників з сиром. Існує безліч рецептів вареників з сиром: вареники з солоним сиром та вареники із солодким сиром, вареники з сиром і кропивою, вареники з полуницею і сиром, вареники з чорницею і сиром — варіантів безліч!

вареник

Більше — читайте в статті Як приготувати вареники з сиром — покрокова інструкція та 10 ідей для начинки

Ватрушки з сиром

У дитинстві, мало хто з нас не любив ватрушки з сиром — пишні, м'які, ароматні. Крім того, ватрушки з сиром — дуже калорійний десерт, який допоможе надовго вгамувати голод.

ватрушки

Тісто для ватрушок можна приготувати на кефірі або на дріжджах (на дріжджах займе більше часу). Щоб зробити сирну начинку для ватрушок, знадобляться прості інгредієнти: кисломолочний сир, цукор, манна крупа, ванілін, сухофрукти. Випікаються ватрушки недовго — в середньому 20 хвилин в гарячій духовці. Подавати ватрушки можна з йогуртом, ряжанкою, молоком або какао на молоці торгової марки «Яготинське». Смачного!

какао

Більше — читайте в статті Як приготувати смачні ватрушки — ватрушки на дріжджах та ватрушки на кефірі

Солодкі сирники

Якщо говорити про солодкі сирні десерти, то не можна не згадати про таку просту та смачну страву як солодкі сирники. Готуються вони дуже просто — все, що вам знадобиться, це сир, яйця, борошно, кефір або ряжанка, цукор, сода та оцет (або розпушувач), кориця або ванілін, солодкі добавки (фрукти, ягоди, сухофрукти).

Солодкі сирники

Про те, як приготувати сирники — читайте в статті 5 рецептів найсмачніших сирників, щоб здивувати всю родину

Сирне желе з фруктами або ягодами

З сиром можна приготувати такий простий та смачний десерт як сирне желе. Для цього вам знадобиться сир, молоко, желатин, цукор, фрукти або ягоди (щоб прикрасити готове желе).

Сирне желе з фруктами або ягодами

Рецепт — в статті 7 способів приготувати желе — найкращі рецепти улюбленого десерту

Крім того, з кисломолочним сиром готують чізкейки, сирні запіканки, сочники з сиром (ще один улюблений з дитинства сирний десерт), сирні оладки (їх готують на молоці, на кефірі, з вівсяними пластівцями, з яблуками) та багато іншого.

А які солодкі десерти готуєте з кисломолочним сиром Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття