Menu
Для сирних гурманів — 7 ідей, що приготувати з сиром проволоне

Для сирних гурманів — 7 ідей, що приготувати з сиром проволоне

Салат з макаронами, салямі й сиром проволоне; холодний сендвіч з шинкою і сиром проволоне; гарячі бутерброди з сиром проволоне; макарони з декількома видами сиру — ось лише кілька ідей, що можна приготувати з сиром проволоне.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сир проволоне — напівтвердий італійський сир, який добре плавиться і широко використовується в кулінарії. Цей оригінальний сир родом з італійського регіону Базиліката, де його почали виробляти ще в кінці 19 століття.

Проволоне — сир ручної роботи, він випускається у формі мішечка. Буває класичний і копчений. В Україні сир проволоне — звичайний та копчений — випускає Баштанський сирзавод під торговою маркою «Пирятин».

provolone

Читайте також: Меню сирного гурмана — 7 українських сирів, які просто не можна не скуштувати

Оскільки проволоне — італійський сир, його широко використовують в італійській кухні: для приготування піци, лазаньї, зіті, салатів та багатьох інших страв. Крім того, з сиром проволоне виходять дуже смачні бутерброди та сендвічі. У цій статті ми зробили підбірку — 7 ідей, що приготувати з сиром проволоне.

Салат з макаронами, салямі та проволоне

Салати з макаронами — страва італійської кухні. Їх готують з різними видами макаронів (фузілі, фарфале, рігатоні, пенне), м'ясними продуктами (курячим м'ясом, індичатиною, шинкою, салямі), різними видами сиру (моцарелою, проволоне, чеддером), овочами (помідорами, болгарським перцем, зеленою цибулею), оливками та іншими інгредієнтами.
Щоб приготувати смачний салат, вам знадобиться не так багато інгредієнтів: макарони, помідори чері, два види салямі, свіжий та маринований перець, сир проволоне і заправка для салату.

Салат з макаронами, салямі та проволоне

Рецепт — в статті Готуємо по-італійськи — 5 ідей для салату з макаронами

Макарони з п'ятьма видами сиру

Існує багато способів приготувати смачні макарони: макарони з плавленим сиром чеддер, зіті, макарони з кисломолочним сиром, паста карбонара, спагеті з плавленим сиром та багато інших. Крім того, можна приготувати макарони з декількома видами сиру: наприклад, з чеддером, моцарелою, проволоне, сиром адигейським та будь-яким твердим сиром (мармуровим, голландським, гаудою). Готується така страва досить просто, а результат перевершить всі ваші очікування. Смачного!

Макарони з п'ятьма видами сиру

Рецепт — в статті Швидко, смачно, поживно — як приготувати макарони з плавленим сиром

Лазанья з різними видами сиру

Якщо дозволяє час і хочеться чогось смачного та поживного, чому б не приготувати лазанью з м'ясом і п'ятьма видами сиру? Для цієї страви знадобляться такі інгредієнти: яловичий фарш, свинячі сосиски, томатний соус, макаронини для лазаньї, моцарела, проволоне, кисломолочний сир, м'який розсільний сир (наприклад, адигейський) і тертий твердий сир, а також зелень, яйця, приправи.

Лазанья з різними видами сиру

Рецепти — в статті Готуємо лазанью — 3 неперевершених рецепти від італійських шеф-кухарів

Холодний сендвіч з проволоне

Існує безліч рецептів сендвічів з сиром проволоне: вегетаріанський сендвіч на грилі з помідорами й сиром проволоне; сендвіч з підсмаженою яловичим фаршем, салямі та плавленим сиром проволоне; сендвіч з індичкою і сиром проволоне. Якщо хочеться швидко та смачно перекусити, спробуйте приготувати холодний сендвіч: для одного сендвіча вам знадобиться дві скибочки шинки, дві скибочки салямі, один шматочок сиру проволоне, цибуля, латук, базилік, оливкова олія, червоний оцет.

Холодний сендвіч з проволоне

Рецепт — в статті 5 смачних сендвічів, від яких неможливо відірватися

Гарячий бутерброд з проволоне

Гарячий бутерброд з сиром, приготовлений в духовці — що може бути простіше та що може бути смачніше? Для того щоб приготувати смачні гарячі бутерброди, знадобляться такі інгредієнти: батон або багет, вершкове масло (щоб змастити шматочки батона або багета), сир (голландський, російський, чеддер, проволоне), м'ясні інгредієнти (ковбаса, копчене м'ясо), овочі (шматочки помідора, огірка, солодкого перцю). Наприклад, можна приготувати гарячі бутерброди з копченою індичкою і сиром проволоне — просто та смачно!

Гарячий бутерброд з проволоне

Рецепти гарячих бутербродів — в статті Як приготувати гарячі бутерброди в духовці — швидко, смачно, поживно

Піца з сиром проволоне

Піца — італійська страва, в яку додають найрізноманітніші види сиру: моцарелу, чеддер, проволоне, бринзу, кисломолочний сир. Пропонуємо вам дві ідеї для піци з сиром проволоне. Перша — вегетаріанська: нарізані тонкими скибочками помідори, 6–8 скибочок проволоне, подрібнений часник і трошки оливкової олії (щоб збризнути піцу). Друга — з салямі та шпинатом: щоб приготувати таку піцу, знадобиться 6–8 скибочок салямі, 6–8 скибочок проволоне, приготовлений шпинат, маринований перець.

Піца з сиром проволоне

Більше — в статті Як і з чим приготувати піцу — 2 рецепти тіста та 10 ідей для начинки

Яєчня з трьома видами сиру

Існує багато способів приготувати смачну яєчню або омлет, і один з них — це яєчня з різними видами сиру. Щоб приготувати таку яєчню, вам знадобляться інгредієнти: 2 яйця, трошки подрібненого сиру чеддер, сиру проволоне і сиру сметанкового, а також овочі (за бажанням). Середній час приготування — 10 хвилин. Ідеальний варіант для смачного та поживного сніданку. Смачного!

Яєчня з трьома видами сиру

Рецепт — в статті Як швидко приготувати яєчню з сиром — найкращі рецепти сирного омлету

А що готуєте з сиром проволоне Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття