Menu
Чим корисний щавель і що з нього приготувати — рецепти і поради

Чим корисний щавель і що з нього приготувати — рецепти і поради

Чим корисний щавель і що з нього приготувати — рецепти і поради

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Щавель — це одна з перших рослин, яка з'являється на грядках ранньою весною. Він має кислуватий смак і безліч корисних властивостей. Це такі вітаміни, як С, K, E, вітаміни ряду B, біотин, β-каротин, ефірні масла, дубильні, щавлеві, пирогалловою та іншими кислотами. Також в щавлі присутні магній, кальцій, фосфор, залізо та інші.

Щавель використовують для лікування і профілактики багатьох хвороб, а також готують смачні і корисні страви. Про те, як їх приготувати — розповімо в цій статті.

Щи із щавлю — рецепт

Щи із щавлю

Вам знадобляться:

  • 3 середніх пучка щавлю
  • 7 середніх картоплин
  • 1,5 л курячого або овочевого бульйону
  • 3 курячих яйця
  • 1 ст. л. вершкового масла

Вершкове масло

  • невеликий пучок кропу
  • великий пучок зеленої цибулі
  • сіль і перець — за смаком
  • сметана — для подачі

Очистіть і варіть картоплю в підігрітому бульйоні протягом 15 хвилин. Тим часом розігрієте вершкове масло і просушіть щавель, додавши сіль і перець. Перекладіть в бульйон. Подрібніть зелень і додайте в суп разом з нарізаними і відвареними яйцями. Подавайте зі сметаною!

Запіканка з щавлю з грибами — рецепт

Запіканка з щавлю з грибами

Вам знадобляться:

  • 1 кг щавлю
  • 400 мл жирних вершків
  • 500 г свіжих грибів
  • 3 ріпчасті цибулі
  • 3 ст. л. борошна
  • 3 ст. л. тертого сиру

Сир

  • 2 ст. л. вершкового масла
  • сіль і перець — за смаком

Гриби і цибулю наріжте кубиками і обсмажте на вершковому маслі протягом 5 хвилин.

Додайте борошно сіль і перець. Влийте вершки і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння.

Наріжте щавель смужками і викладіть половину на дно форми. Залийте соусом і викладіть зверху щавель, що залишився. Посипте сиром і відправте в розігріту до 160 градусів духовку на пів години.

Готово!

Кисіль з щавлю — рецепт

Кисіль з щавлю

Візьміть інгредієнти:

  • 20 г крохмалю
  • 300 г щавлю
  • 50 г цукру
  • сіль — за смаком

Промийте щавель і дрібно наріжте. Перекладіть в каструлю і залийте водою. Поставте на невеликий вогонь і тримайте протягом 5-6 хвилин. Процідіть відвар. Протріть через сито щавель і поверніть у відвар. Крохмаль розведіть в половині стакана холодної води і добре розмішайте. У каструлю зі щавлем влийте 0,75 л холодної води, додайте цукор і доведіть до кипіння. Варіть протягом 3 хвилин. Поступово додавайте крохмаль і, помішуючи, ще раз доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, остудіть і розлийте по склянках. Смачного!

Читайте також: Що приготувати з капусти - смачні рецепти 

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття