Menu
Джерело: pexels.com

5 рецептів найсмачніших сирників, щоб здивувати всю родину

Важко знайти людину, яка хоча б раз не куштувала сирники. Ніжні, смачні, солодкі — для багатьох з нас сирники асоціюються з приємними спогадами дитинства.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Важко знайти людину, яка хоча б раз не куштувала сирники. Ніжні, смачні, солодкі — для багатьох з нас сирники асоціюються з приємними спогадами дитинства. Сирники можуть стати як прекрасним сніданком, так і десертом для будь-якого застілля. У цій статті пропонуємо вам кілька рецептів сирників — від звичного всім, класичного, до оригінальних рецептів, про які ви ніколи не чули.

Для початку, подивимося, які інгредієнти потрібні для приготування сирників:

  • Сир.
  • Яйця.
  • Пшеничне борошно.
  • Сметана / кефір / ряжанка.
  • Цукор.
  • Сода і оцет.
  • Ваніль, кориця та інші приправи за смаком.
  • Фруктові та інші начинки.

І, звичайно ж, кілька секретів, дотримуючись яких ви зможете приготувати ідеальні сирники:

    • Сир для сирників обов'язково повинен бути свіжим і не кислим. Смачні сирники виходять з сиру жирністю від 7% до 18%, однак можна брати і знежирений сир. Сир ні в якому разі не повинен бути ні занадто рідким, ні занадто сухим. Якщо в сирі багато рідини, його можна підвісити в марлі, щоб відійшла зайва волога. Якщо сир сухий, в нього можна додати трохи густої сметани.
    • У класичному рецепті сирників не передбачені дріжджі або пекарський порошок, однак при бажанні можна поекспериментувати і зробити пишні сирники.
    • Перед тим як починати смажити сирники, сирну масу потрібно відставити на 30 хвилин, щоб тісто набуло потрібної консистенції.
    • Якщо зробити сирники занадто великими, їх буде складно просмажити, тому краще робити сирники середньої товщини.
    • Смажити сирники краще на середньому вогні, при цьому уважно стежити за тим, щоб вони не пересмажувалися. Сковороду краще використовувати з товстим дном, в ідеалі — з антипригарним покриттям.

Сирники з сиром — класичний простий рецепт

  • 500 г сиру
  • 2 яєчних жовтки (або 1 яйце)
  • 60 г борошна (100 мл)
  • Сіль за смаком
  • 1 столова ложка цукру

Змішайте сир, яєчні жовтки, сіль та цукор. Посипте долоні борошном та вручну виліпіть сирники бажаної форми. Слідкуйте за тим, щоб сирники виходили не дуже товстими, інакше їх буде складно просмажити. Коли сирі сирники будуть готові, можна на годину поставити їх в холодильник — так вони краще збережуть форму. Розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте на сковороду масло, і починайте смажити сирники. В середньому, для кожної сторони потрібно 3-5 хвилин. Коли сирники будуть готові, подавайте на стіл теплими, можна зі сметаною. Рецепт сирників

Сирники з цедрою лимона та сухофруктами — рецепт другий

  • 500 г сиру
  • 2 яйця
  • Півчашки цукру
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної меленої кориці
  • Цедра половинки лимона
  • 1/3 чашки родзинок, сухих вишень або журавлини
  • Борошно
  • Рослинна олія для смаження

Розітріть сир до стану однорідної маси. Додайте яйця, сіль, цукор і добре перемішайте. Додайте родзинки, корицю, лимонну цедру і знову добре перемішайте. Додайте трохи борошна — так, щоб сирна маса перетворилася на густе тісто. Руками сформуйте сирники і смажте на змащеній маслом сковороді. Коли знімете першу порцію сирників зі сковороди, розмістіть їх на паперовому рушнику, щоб стекли залишки масла. Подавати сирники можна зі сметаною.

Рецепт сирників

Солоні сирники з цибулею — рецепт третій

  • 1 чашка сиру
  • 1 чашка панірувальних сухарів
  • 1 чашка вівсянки
  • 1 цибулина, дрібно порізана
  • 2 чайні ложки подрібненої петрушки
  • 2 великих збитих яйця
  • Сіль і перець за смаком

З'єднайте всі інгредієнти і добре перемішайте. Руками сформуйте млинці та підсмажте на олії. Після цього поставте млинці в духовку на 30 хвилин при температурі 350 градусів. Подавати сирники можна зі сметаною або будь-яким соусом на ваш розсуд.

Солоні сирники зі шпинатом — рецепт четвертий

  • 2 чашки сиру
  • 300 г подрібненого замороженого шпинату
  • 1 чашка подрібнених горіхів
  • 1,5 чашки панірувальних сухарів з трав'яними приправами
  • 3 яйця
  • 1 чайна ложка часникового порошку
  • Сир моцарела
  • Соус або сметана на вибір

Відваріть шпинат та злийте воду. Відставте в сторону півчашки панірувальних сухарів. Всі інші інгредієнти, включаючи шпинат, добре перемішайте і відставте на 5 хвилин. Руками сформуйте млинці та покрийте їх залишками паніровки. Смажте млинці на змащеній маслом сковороді, готові млинці викладіть в каструлю. Зверху додайте соус і моцарелу. Поставте в духовку на 20 хвилин при високій температурі. Добре подавати на стіл з часниковим хлібом.

Рецепт сирників

Сирники з картоплею — рецепт п'ятий

  • 250 г сиру
  • 1 велика відварена картоплина
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка борошна
  • 1 чайна ложка цукру
  • Масло
  • Дрібка солі

Картоплю подрібніть на тертці. З'єднайте і перемішайте сир, борошно, яйця, натерту картоплю та цукор. Відставте сирну масу на 30 хвилин. Смажити сирники потрібно на сковороді з маслом, після чого можна поставити в духовку. Подавайте з соусом із сметани та кропу, або з солоними огірками.

Рецепт сирників

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття