Menu
Источник: pixabay.com

10 причин додати в раціон кисломолочну закваску

У цій статті ми розповімо про те, чому варто ввести в раціон готову для вживання кисломолочну закваску.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кисломолочні продукти, такі як кефір, ряжанка, айран, закваска, покращують роботу кишечника і прискорюють обмін речовин, насичують організм вітамінами і мікроелементами, і в деяких випадках просто необхідні (наприклад, для відновлення мікрофлори кишечника після прийому антибіотиків). У цій статті ми розповімо про те, чому варто ввести в раціон готову для вживання кисломолочну закваску.

Сьогодні на полицях магазинів представлено багато кисломолочних та молочнокислих продуктів: кефір, ряжанка, йогурт, Геролакт, простокваша, і, звичайно ж, кисломолочна закваска. Буде справедливо сказати: якщо ви не любите кисломолочні продукти, це означає, що ви просто поки що не знайшли свій кисломолочний продукт. Вибрати є з чого.

У цій статті ми розповімо про переваги готової до вживання кисломолочної закваски і про те, чому варто ввести її в раціон, або хоча б спробувати — є всі шанси, що вам сподобається!

10 причин, чому варто додати в раціон кисломолочну закваску

1. Кисломолочні продукти — запорука здоров'я

Корисні бактерії та пробіотики, які містяться в кисломолочних продуктах, покращують і відновлюють мікрофлору кишечника — що, в свою чергу, впливає на рівень імунітету, загальний стан організму, стан шкіри та ін. Не кажучи про те, що кисломолочні продукти необхідні при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і багатьох хронічних захворюваннях, а також обов'язково повинні бути в раціоні після прийому антибіотиків.

Причини пити закваску

2. Унікальний склад закваски

Закваска — це унікальний кисломолочний продукт, розроблений фахівцями Яготинського маслозаводу, який швидко завоював популярність серед споживачів. Закваска виробляється з натурального молока з додаванням біологічно активних молочнокислих бактерій. Продукт містить пробіотичні штами (Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium ВВ-12), термофільні молочнокислі мікроорганізми (Streptococcus thermophilus) і болгарську паличку (Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus).

Багато людей плутають закваску з кефіром або йогуртом, що не зовсім вірно. Якщо порівнювати з йогуртом, то закваска відрізняється консистенцією, а якщо порівнювати з кефіром — то закваска м'якіша на смак.

Причини пити закваску

3. Закваска «Яготинська» — це зручно

Існують види закваски, яку потрібно готувати. Не завжди на це є час і бажання. Кисломолочна закваска «Яготинська» готова до вживання — вона продається в зручній упаковці, її легко зберігати і можна купити практично скрізь. Цей продукт є гордістю Яготинського маслозаводу, який першим розробив і налагодив випуск готових до вживання заквасок, створивши нову товарну категорію на українському молочному ринку.

Кисломолочна закваска буває різної жирності: 0%, 0,5%, 2,5%, 3,2%. Готова до вживання закваска продається в картонній упаковці та в пластиковій пляшці, а дитяча «Заквасочка» — в спеціальній пляшечці із захисною стрічкою.

Причини пити закваску

4. Вибір закваски на будь-який смак

Сьогодні на полицях супермаркетів представлена величезна різноманітність продуктів, в тому числі кисломолочних. Якщо ви любите кефір, ряжанку та інші кисломолочні продукти, закваска вам однозначно сподобається. Якщо ви ще не знайшли свій улюблений кисломолочний продукт, спробуйте закваску —можливо, це якраз те, що ви шукали. Існують кілька видів готової до вживання кисломолочної закваски: без добавок, з добавками, з підвищеним вмістом білка, різної жирності.

Причини пити закваску

5. Закваска для тих, хто любить солодке

Для тих, хто любить солодке, при цьому стежить за фігурою і надає перевагу здоровому харчуванню, сподобається закваска з фруктовими добавками. Яготинський маслозавод випускає кисломолочну закваску з полуницею, яблуком і корицею, грушею і ваніллю, полуницею і чорною смородиною, персиком і маракуйєю— кожен знайде те, що сподобається саме йому.

Може здатися, що закваска з фруктовими добавками — те ж саме, що і питний фруктовий йогурт, проте це не так. У фруктових йогуртах і кисломолочній заквасці з фруктовими добавками різний склад, текстура і смак. Щоб зрозуміти, що більше подобається вам, потрібно спробувати.

Читайте також: Меню для ласунів — 8 солодких десертів, корисних для здоров'я

Причини пити закваску

6. Закваска для тих, хто не любить солодке

Для тих, хто не любить солодке, крім звичайної закваски, пропонується закваска з висівками і злаками. Вона доступна як в звичайній пляшці, так і в великій сімейній пляшці на 900 грамів.

Читайте також: Худнемо смачно — 10 продуктів для тих, хто стежить за фігурою

Причини пити закваску

7. Закваска з підвищеним вмістом білка

Спеціально для людей, які ведуть активний спосіб життя, фахівці Яготинського маслозаводу розробили закваску PRO з підвищеним вмістом білка. Його в складі «Закваски PRO» більше, ніж у звичайній заквасці або молоці на 60% (в одній пляшці білкової закваски — не менш 20 грамів білка). Про те, скільки білка потрібно споживати щодня і де його брати, читайте в нашій статті 10 продуктів з високим вмістом білка. Білкова закваска буває звичайна і з полуницею.

Причини пити закваску

8. Закваска подобається споживачам

Закваска — відносно новий кисломолочний продукт, який не так давно з'явився на українському ринку. При цьому, за недовгий період існування закваска переросла в окрему товарну категорію.

У 2014 році закваска з наповнювачем «Груша з ароматом ванілі» отримала Золоту медаль Всеукраїнського дегустаційного конкурсу якості молочних продуктів, а дитяча «Заквасочка» ТМ «Яготинське для дітей» увійшла до списку 100 кращих товарів України.

І, звичайно ж, найкращим доказом того, що готова до вживання кисломолочна закваска припала до смаку споживачам, є відгуки самих споживачів, з якими можна ознайомитися на сайті otzovik.com.

Причини пити закваску

9. На заквасці можна готувати смузі

Корисні фруктові та овочеві смузі можна готувати не тільки на кефірі, ряжанці або простокваші, а й на заквасці. Про те, як готувати смузі, читайте в наших статтях Смузі з кефіром — очищаємо організм після новорічних свят, 18 молочних смузі — рецепти на всі випадки життя і Готуємо смузі з користю для шлунка і фігури.

10. Закваска — це смачно, корисно і доступно

Завдяки унікальному складу, кисломолочна закваска — це просто смачно. Закваска корисна для роботи шлунково-кишкового тракту. Готову до вживання закваску можна купити практично в будь-якому супермаркеті. Якщо ви ще досі не спробували закваску, саме час це зробити. Пийте кисломолочну закваску і будьте здорові!

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття