Вишуканий м’який сир ручної роботи «Провволлоне» ТМ «Пирятинъ» виробляється з коров’ячого молока найвищої якості.

Історія сиру «Провволлоне» починається з кінця XIX століття. Його батьківщиною вважається південь Італії. Рецептура продукту з тих часів мало змінилась, як і сам процес його виробництва, адже «Провволлоне» — це повністю ручна робота! Під час виробництва сиру «Провволлоне» молочний згусток, утворений дією спеціальних ферментів бактеріального походження, нагрівають, надають йому форму мішечка та вимочують у солоній воді. Сир виходить дуже еластичним і пружним, його перев’язують мотузкою, обволікають в парафінової суміші, а потім підвішують в прохолодній камері для дозрівання.

«Провволлоне» має пікантний, в міру солоний, смак і приємний насичений аромат. Сир «Провволлоне» широко використовується для приготування сендвічів, запечених страв (лазанья, піца) або сирних супів, адже він прекрасно плавиться. А ще це чудове доповнення до сирної тарілки чи салату. 

Читайте також:

Кулінарія для сирних гурманів — 3 рецепти з моццареллою, проволоне та сиром чеддер

Гід по сирах для справжнього гурмана

Меню сирного гурмана — правила та секрети сирної тарілки

Упаковка Парафін
Маса нетто 180–300 г
Строк та умови зберігання 90 діб за температури -4...+6°С
Розмір упаковки Ø7–8×12–14 см
Розмір ящика 27,0×18,0×14,2 см
Кількість у ящику 6 шт.
Маса ящика нетто 1,08–1,80 кг
Маса ящика брутто 1,23–1,95 кг

Аналогічні продукти

Провволлоне копчений
Провволлоне копчений Парафін, 180–300 г